Wednesday, April 15, 2015

Juniorský Masters vyhráli Xu a Rublev

První juniorské Masters bylo rozhodnuto minulou neděli. Andrey Rublev z Ruska porazil Američana Taylor Fritz 6-7 6-3 6-4. První napínavý set se rozhodoval v tiebreaku, kde Američan byl odvážnější. Ve druhém setu přitvrdil Rublev hned od začátku a odskočil do vedení 4-1, ale Fritz se vrátil do hry a stáhl na 4-3. Rublev přesto druhý set získal a srovnal zápas. Oba hráči dobře servírovali a pak přišel moment zápasu. Rublev získal Američanovo podání, následně odvrátil jeho breakball při svém servisu a dokráčel si pro vítězství.

Po zápase se Rublev usmíval, " Jsem opravdu štasťný", řekl. Je to první Masters a je vždycky skvělé být první, takže jsem opravdu štastný. Rublev poté na tiskové konferenci oznámil, že to byl jeho poslední turnaj mezi juniory, a že se bude snažit využít volné karty, které získal za vítězství k nastartování k jeho profesionální kariery. Rublev je na žebříčeku ATP na 389. místě.

Číňanka Xu Shilin vyhrála Masters juniorek, když ve finále porazila Slovenku Kristýnu Schmiedlovou 6-4 6-2. Po mečbolu tribuny jásaly a ukazovali tím obdiv domácí hráčce. První set byl velmi těsný, ale bohužel Slovenka ukončila první set za stavu 4-5 dvojchybou. Ve druhém setu už byla Číňanka k nezastavení, první mečbol Schmiedlová odvrátila esem, druhý už Shilin získala pro sebe a zvítězila.

Číňanka byla v posledních dvou letech úspěšná v Číně, když v loňském roce vyhrála Olympiádu mládeže v Nanjing. Řekla "že má ráda podporu domácího prostředí. Líbí se mi dav za mnou., který mi fandi".

Duck Hee Lee a Irina Schymanovich skončili na třetích místech. Oba vyhráli své zápasy ve dvou setech. Korejec Lee porazil druhého nasazeného Orlanda Luz 6:3 7:5 a druhá nasazená Běloruska Shymanovich porazila Jil Teichman 6-2 6-2.

Paté místo obsadila Aliona Bolsova Zodianov ze Španělska a Yunseong z Koree. Bolsova Zodianoiv porazila Lotyšku Aljonu Ostapenko 6-1 7-6. Yunseong hrál po třetí za sebou tři sety, když porazil Američana Mmoh 7-5 5-7 7-5. Tento zápas trval dvě hodiny čtyřicet minut, což znamená, že za poslední tři dny strávil přes sedm hodin.

O sedmé a osmé místo zvítězila Rumunka Elena Gabriel Rus a Brazilec Marcelo Zormann. Rus zvítězila pomocí skreče nad Markétou Vondroušovou, která vzdala pro zranění ramene. Zormann vyhrál svůj první zápas nad Španělem Juame Munar 6-4 6-3.

Všichni hráči Masters obdrželi cestovní granty. Vítězové 15.000 $ až po hráče na osmém místě, kteří brali 7.000$. 

No comments: