Sunday, April 26, 2015

Finále kvalifikace J&T Bank Prague Open - zápasy mladých

V dnešních zápasech se rozhodlo o postupu do finále kvalifikace, kam postoupily dvě České hráčky a třetí měla 3.kolo kvalifikace na dosah. Do finále kvalifikace, taktéžpostoupily hráčky, kterým je letos teprve osmnáct - Ostapenko, Konjuh a mladší naše Vondroušová. Lucie Hradecká porazila Báru Štefkovou za hodinu 6-2 6-1. Markéta Vondroušová porazila Tunisanku Ons Jabeur 6-3 3-0 skreč a její spanilá jízda kvalifikací pokračuje.
 V dalších zápasech S. Karatancheva (Bul) porazila Američanku Muhammad až po dvou a půl hodinách 7-6 6-7 6-1, přitom první dva sety se hrály dvě hodiny a rozhodující třetí set pouze třicet minut. A. Ostapenko (Lat) vybojovala za dvě hodiny zápas s Duque 6:4 7:6, ale přitom ve druhém setu prohrávala už 2-5. Následný obrat se jí zdařil ještě ve druhém setu.
Chorvatka A. Konjuh vystřílela z kurtu Japonku Ozaki přesvědčivě 6-0 6-3 a D.Kovinič z Černé Hory porazila K. Bondarenko 6-3 6-4. Běloruska O.Govortsová přehrála M. Krajíček 6-4 7-6.

V posledním zápase na centr kurtu bojovala třetí Češka Martina Borecká s Kazaškou Y. Putintsevou o postup do zítřejšího finále kvalifikace. Martina už ve třetím setu vedla 2-0 a byla útočnější. Přesto Putintseva obrátila zápas, ještě k tomu za stavu 2-2, se kvůli chybnému výroku lajnového rozhodčího na deset minut nehrálo. Rozhodčí na lajně nejprve polohlasem ohlásil aut, ale následně pažemi ukázal dobrý míč, na což přestala Putinsteva hrát, ale na empajru rozhodčí nic neslyšela. Bod byl uznám pro Boreckou, i když na kurt musela supervisor. Borecká ještě vedla 3-2, ale následně Putintseva obrátila vítězství na svou stranu 6-1 4-6 6-4. 
Na trénincích bylo zajímavé sledovat Kuznetsovou s Bárou Strýcovou, které měly dlouhé výměny a hráčky si to hodně užívaly.

Zítřejší program:
Dohrává se finále kvalifikace. Lucie Hradecká bude určitě odpočatější proti Karatanchěvě, která dnes hrála přes dvě a půl hodiny. Poslední jejich vzájemný duel vyhrála letos v Acapulcu Hradecká 6-3 6-3. Aljona Ostapenko bude hrát s Olgou Govortsovou a vzájemné zápasy vedene Ostapenko, když vyhrála letos duel v Petersburgu 6-2 5-1 skreč. K tomu je určitě zvyklá hrát na kurtě číslo jedna. Zajímavý zápas bude taky mezi Ana Konjuh a Y. Putintsevou. Zápas mladých hráček bude rozhodovat taky chování Putintsevy, jestli se jí podaří otrávit Konjuh. Poslední zápas kvalifikace bude bojovat Markéta Vondroušová s Kovinič, tady může Markéta Kovinič vyťukat, Černohorka je dost náladová.

Hlavní soutěž má na programu osm zápasů ! 

No comments: