Monday, April 27, 2015

Do hlavní soutěže J&T Bank Prague Open jde pouze Hradecká

Dnešní dopolední kvalifikační zápasy probíhaly podle předpokladu. V prvním zápase na centr kurtu zvítězila Lucie Hradecká nad Sesil Karatanchevou 6-4 6-4 a za hodinu a půl postoupila do hlavní soutěže.
Ještě rychlejší zápas byl mezi Ana Konjuh a Yulia Putintseva 6-1 6-2. Chorvatka rychlou hrou vyprovodila Kazašku z kurtu za hodinu. Konjuh tak prolomila letošní smůlu od začátku roku a prošla taktéž do hlavní soutěže.
Olga Govortsová dala lekci Aljoně Ostapenko a po setech 7-5 4-6 6-1. Vzájemný zápas na betonu vyzněl pro Lotyšku, ale na antuce Běloruska byla účinnější. Ve druhém vedla Ostapenko o game, když Govortsová srovnala a vedla v gamu 40:0, ale důrazně nedohrávala výměny, sem tam lehká chyba na returnu. Ale věděla, že musí diktovat hru a nečekat co soupeřka udělá.
Poslední zápas kvalifikace Markéta Vondroušová a Danka Kovinič. Markéta měla tři setbally v prvním setu a od té doby přestala hrát, nakonec set zakončila dvěma dvojchybami. Ve druhém setu už soupeřka vedla 4-1, když Markéta snížila na 4-3 a druhý set dotáhla vynikající hrou až do tiebreaku. Škoda, že ten tiebreak nevyhrála, snažila se hrát aktivně diktovat hru. Kovinič ubránila vítězství 7-5 7-6.

Taktéž se hrají zápasy hlavní soutěže. 

No comments: