Tuesday, January 6, 2015

Kateřina Siniaková ve 2.kole Shenzhen Open

 První hrací den v neděli vstupuje do turnaje Zvonareva, která poráží třetí nasazenou Číňanku Peng 4:6 6:4 6:3, která vloni byla tady ve finále. V neděli se hrají pouze tři zápasy hlavní soutěže a zbytek se dohrává poslední kolo kvalifikace.
Cesta mezi hotelem a kurty trvá čtvrt hodiny a shuttle jezdí každou půl hodinu. Řidič to někdy žene, že máme pocit, že nás někde vyklopí. Chování Číňanů je asi jiné, než jsem si představoval. Když už někdo mluví anglicky, tak se snaží poradit a být milý. Rozhodně to nejsou kamenné tváře a sklopené oči do země, co znám z mistrovství světa družstev, kdy s námi žádný Číňan nekomunikuje. Otravná je cenzura, když nám nefungují emaily od gmail a vůbec Google v Číně nejde. S problémy se sotva dá dostat na seznam.cz.
Pro nejvýše nasazené hráčky je asi vždy težší vstup do turnaje a první zápas. První nasazená Simona Halep byla blízko porážky proti Němce Anice Beck, ale Rumunka zápas otočila 4:6 6:4 6:3 a koncem týdne celý turnaj vyhrála. 
V posledním pondělím zápase na centrkurtu poráží Kateřina Siniaková šestou nasazenou Rumunku Begu 6:7 6:4 6:1 a míří do druhého kola. Pozdní večer míříme na players party, která se pro mě stává osudnou, otrava z jídla mě vyřazuje na následující dva dny. :)

No comments: