Sunday, January 18, 2015

Elias Ymer se kvalifikoval na Australian Open

Jistě si ho pamatujete.... před dvěma a třemi lety hrál za náš tým dorostenců na Spartě. Elias Ymer se kvalifikoval do hlavní soutěže na Australian Open. Zvládnul vyhrát tři zápasy v kvalifikaci mezi chlapy. V osmnácti letech (ročník 96) to určitě není špatné. Žebříček ATP tomuto Švédovi ukazuje 165. místo.
Jelikož Eliase a jeho rodinu znám hodně dobře a vím kolik pokory a poctivosti se skrývá za jeho trénováním, hodně mu blahopřeji.! Mezi juniory to dotáhl na paté místo na ITF. Ale nikdy nezahrál skvělý výsledek na grandslamech. Nejdále došel do druhého kola a za větší výsledek stojí připomenout jeho vítězství na Orange Bowlu v roce 2013. O rok dříve vyhrál v Jihoafrickém Potchefstroomu turnaj ITF 2, kde taktéž zvítězila Katka Siniaková.
Hodně dřel a co je důležité, že je poctivý k sobě a měl sen, touhu, kterou se snaží naplňovat. Předloni, když hrál na našem centrkurtu proti Angličanovi Edmundovi a prohrával, tak si pamatuji na dodnes pronesená slova naše trenéra J. Čiháka, který tam seděl s našimi juniory a řekl jim:" Podívejte on prohrává a drží jazyk za zuby a jenom dře, aby to obrátil, žádné kecy okolo a výmluvy, jen tvrdě dře a maká, jestli se to obrátí."
Hodně mě bavilo poslouchat jeho otce, který vždy hodnotil výkon a ne výsledek. Koukal, vždy dál než na měsíc dopředu. Odvedená práce na plno tomu odpovídá.

Good Luck v 1.kole 



No comments: