Tuesday, October 28, 2014

Nantes - ITF Pro Circuit 50 000´+ H

Posledních pár turnajů v letošním roce a take poslední možnost pro hráčky si zajistit hlavní soutěž na lednovém Australian Open "vyhnala" i hráčky ve stovce na turnaje ITF Pro Circuit. V říjnovém termínu se zde hraje každoroční série turnajů od Poitiers, Nantes až po Limoges, který povýšil v letošním roce na kategorii WTA.
V Nantes je první nasazená Slovenka Karolína Schmiedlová s žebříčkem 73. na světě. Druhá Francouzka Parmentier, která je 74., dále Belgičanka Van Uytvanck (76), Španělka Arruabrrena (82). Pátá v soutěži je Katka Siniaková s novým žebříčkem 86, dále Terka Smitková (92), předposlední nasazená Běloruska Alexandra Sasnovich (95) a poslední Ukrajinka Tsurenko (98). Na turnaj pouze ITF Pro je to hodně silné obsazení a ukazuje se, že i tyto turnaje, které mají pomáhat hráčkám v mezipatře do WTA, jsou a budou nadále težší a težší. Z našich hráček jsou tu dále Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková, které vyhrály čtyřhřu v Poitier. 
Nantes je ještě další čtyři hodiny za Paříží směrem k Atlantiku. Příjemné počasí s venkovní teplotou okolo osmnácti stupňů, je moc úžasné. Turnaj by se mohl hrát venku, leč je to Indoor turnaj. Řada hráček dorazila z předešlého turnaje v Poitiers. My jsme přijeli v neděli.
V pondělí mě hned vyhnal oční zánět k místnímu doktorovi, jelikož mi v lékárně nemohli prodat lék bez receptu. Ale domlouvání bylo o to těžší, že doktorka mluvila pouze francouzsky a musel jsem jí pomoci nadiktovat lék, který jsem potřeboval. Zhruba za 15ti minutové domlouvání si řekla o 23,- Euro. Aspoň tak vyzkouším, jak funguje cestovní pojištění na kreditní kartě po návratu. :) Tak jedna zkušenost s doktorem. 

V pondělí so dohrává poslední kolo kvalifikace a pouze jeden zápas hlavní soutěže.

No comments: