Sunday, September 7, 2014

Cesta do Taskhentu - Uzbekistán

V sobotu cestujeme do Uzbekistánu na turnaj WTA, který se hraje v Taskhentu. Přímá linka z Prahy je pouze dvakrát týdně, tak nakonec jsme nuceni letět Aeroflotem s přestupem v Petrohradě. Vzhledem k situaci na Ukrajině nic moc řešení. Ještě se naskytla možnost odletu s Turkish Airlines, ale ten využil příležitosti a letenky zdražil na čtyřicettisíc za jednu.
Na letišti zjišťujeme, že vlastně ani Aerofletem neletíme, ale že let je kooperován s leteckou společností Russija. Nakonec to není špatné, v Petrohradě trávíme dvě hodiny na letišti a po dalších čtyřech hodinách letu jsme v Taskhentu. Uzbekové působí v letadle dobrosrdečně, tak nemusí být žádná obava z nich. Na letišti vyřizujeme víza za šedesát dollarů na jednoho a po vyplnění peněz do formuláře a rentegenu tašek jsme konečně v shuttle busu do hotelu. 
Musím říct, že mě Taskhent překvapil. Všude je čisto, silnice v městě jsou všude tříproudové a cítíme se bezpečně. Dodržujeme opatrně stravování, areál je obrovský a to co bylo vybudováno za socialismu, tak tu přetrvává. Časový posun je plus tři hodiny z Prahy, zvláště je to znát po ránu. 

Katka Siniaková trénuje v neděli dvakrát a v pondělí hrají s Krunič první kolo čtyřhry. Aljona Ostapenko dostala volnou kartu do hlavní, tak s ní jednou Katka trénuje. Ta dorazila rovnou z US Open. 

No comments: