Sunday, August 24, 2014

Krejčíková i Siniaková podlehly ve finále kvalifikace US Open

Dnešní poslední den kvalifikace se rozhodne o postupujících do hlavní soutěže US Open. Z našich hráček hrají poslední dvě o postup Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Obvyklý den a začíná se zase od jedenácti dopoledne. Posilovna praská ve švech a je vidět, že hráči hlavní soutěže už najeli do areálu. Škoda, zápasy oběma holkám nevyšly. Dnešní stav 5:3 jim jakoby nesvědčil.
Bára Krejčíková podlehla Rusce A. Kudryaavtseva 6:7 3:6. Dlouhý zápas, Bára vzdorovala a odvrátila několik setbalů v prvním setu, prohrávala 3:5 a dotáhla to na 5:5, ale v delších výměnách to svědčilo asi více soupeřce. Druhý set už jsem neviděl. Ale na premiéru na Grandslamu, to nebylo vůbec špatné Báro!
Katka Siniaková bojovala se Srbkou Krunič, které podlehla na Sparta Prague Open v květnu. Krunič tentokrát nastoupila s pasivní hrou vysokých kopců. Katka skvěle vedla 5:3, ale následný výpadek jakoby přestala hrát přinesl set 5:7. Ve druhém setu odskočila do vedení 3:0, více se tlačila k síti, kde zakončovala volejem. Srbka set už pak "vypustila" na 6:0. Ve třetím setu, ale opět začala hrát a pár nedůrazných míčů, ale i šance ve výhodách na stažení na 1:2 nebo 1:3, ale místo toho už bylo těžké Krunič dotahovat. Katce ještě vysvitla naděje, když jí hlavní supervisor vylosoval jako první lucky looser do soutěže. 
V neděli odlétám domů a Katka bude trénovat s tátou a čekat do úterý, jestli se někdo neodhlásí z hlavní soutěže. 


No comments: