Saturday, August 2, 2014

Kateřina Siniaková v semifinále ve Stanfordu

Zatím jen ve čtyřhře, ale jsou to nesmírně cenné zkušenosti do budoucna. Společně s Polkou Paulou Kania odehrály dva zápasy night session, z toho včerejší zápas končil v jednu ráno. Holky mají za sebou dva cenné skalpy, nejdříve porazily Andreu Petkovič s čínskou specialistou na čtyřhry Chan a ve včerejším čtvrtfinálovém zápase zvítězily nad Danielou Hantuchovou a Španělkou Parra Santoja 7:6 6:4 a jsou v semifinále.
Blbý je, že nestíháme přesun do Montreálu, kde dneska Katka měla nastoupit v pět hodin na zápas proti Izraelce Glushko. Ještě se požádá o přesun dvou zápasů na neděli, ale dlouhá cesta přes celou Ameriku a tříhodinový časový posun hraje proti nám. Večer hraje opět night session a privátní tryskáč k dispozici nemáme.(
Ve Stanfordu se hrají vynikající zápasy. Vypadá to, že Venus Williams je ve formě. Hrála opravdu dobře proti Azarence. Ta se vrací a ještě bude potřebovat pár zápasů na této úrovni, aby se vrátila do původní formy. Zatím ještě kazí z rychlých míčů a občas jí nevyjde krok. Venus Williams, když se dostala do pohybu, tak hrála nepříjmený úhel ven z kurtu, z kterého Azarenka hrála po lajně do autu. Ve druhém setu Azarenka dotáhla z 3:5 zápas do tiebreaku, ale tam udělala čtyři lehké chyby a byl konec. Williams vs. Azarenka 6:4 7:6.
Další den Venus Williams nedala první set míč do kurtu proti Andrea Petkovič, ta hrála bezchybně a solidní hrou nedělala vůbec chyby. Ve druhém setu se Williams rozehrála, přidala na rychlosti úderů a dostala Petkovič pod tlak. Ve třetím setu se Petkovič nenechala vyvést z koncentrace, když vedla 5:3 a Venus srovnala na 5:5. Nebyla vidět žádná panika, jakoby s tím počítala, že se hra stále můžeme vyrovnat. Následný game vyhrála Petkovič 40:0 a při servisu Williams přišla hned lehká chyba od Williams do autu a následný body Petkovič už vyhrála a zvítězila 6:1 3:6 7:5. Ale Venus hraje opravdu dobře!

Night session zápas Serena Williams a Anna Ivanovič byla fantastický. Rychlé výměny od obou hráček, dobře se na to koukalo. Serena to nakonec dotáhla do vítězství 2:6 6:3 7:5.




2 comments:

Eva said...

povedeny blog! Preju Katce, aby taky brzy pinkala tak rychle, jako Serena s Annou. Pak bude i tryskac (zatim si zkuste pujcit od Petry :-))!

holcomb said...

Díky za podporu...na to, že to piši po nocích, tak se snažím dát nějaký informace, jak se žije na turnajích.