Friday, July 18, 2014

V semifinále Anna Konjuh v Istanbul Cup - WTA

Páteční den máme volnější a trénujeme až od čtyř odpoledne. Čtvrtfinálové zápasy jsou na programu od třetí a všechny se hrají na centrkurtu. Vedle nás trénuje Bojana Jovanovski, která přes hodinu hraje jen forhand a ve vysokém tempu se snaží pokaždé vrátit ke středu kurtu. Trenér jí hází míče z ruky na její polovině, aby musela hrát svou energii a udávala rychlost míče ona. Neustále musí být v pohybu! Jde hodně na doraz.
Před tréninkem ještě koukáme na první set Konjuh- Svitolina, obě mladé hráčky. Konjuh postoupila z kvalifikace. Svitolina má rychlý start a vede 3:0, Konjuh i když má zrychlený forhand až neuvěřitelně, tak za pohybu mimo kurt z něho hodně kazí. 
Svitolina od stavu 3:2 hraje hodně pasivně a nevyrovnaně až set ztrácí 6:4, kdy poslední gamy byly dvakrát 40:0 a 40:15. Ve druhém setu přeci jenom se Svitolině povede break na 2:0 a v setu je lepší. Ve třetím, ale Konjuh v šestnácti letech míří po vítězství 6:1 do semifinále. Je neuvěřitelné, jak je mentálně silná a vyrovnaná. 
Mladenovič-Schiavone 3:6 6:3 7:5, útočně hrající Mladenovič už vedla 5:3 ve třetím setu, ale Schiavone dotáhla na 5:5 a  break, když rozhodčí udělal velkou chybu a neodpískal aut a to Schiavone dostalo do kolen, poslední game vypustila a hodně rozohněná opustila kurt a v útrobách lounge byla hodně naštvaná. 
Vinci-Nara 6:0 6:2, přemožitelka Katky se nechala rozebrat backhandovým čopem od Vinci, která ho hraje nádherně. Míč letí se shora dolu a má nízký odskok a k tomu si soupeřku povytahuje  čopem dopředu. Nara se zmohla pouze ve druhém setu na první game, který byl vyrovnaný a to bylo všechno. Za padesát minut šla z kurtu. Vinci má nádherné rozpažení paží při čopu. Je zajímavé, že obě Italky jak Schiavone, tak Vinci hrají backhand jednoruč s častým čopem. 
Poslední zápas hrála Karolína Plíšková s první nasazenou Caroline Wozniacki. Ta byla soustředěná od prvního míče a hrála rychleji. Wozniacki první set 6:1. Ve druhém se Káje podařilo vyrovnat hru, zpřesnila údery a hra byla ihned vyrovnanější. Pak se povedl break Káje a získala druhý set 6:3. Třetí set už jsme neviděli, vyhrála ho ale Wozniacki 2:6. 
V Istanbulu semifinále Konjuh-Vinci a Wozniacki-Mladenovic. My brzy ráno odlétáme do Baku. 

No comments: