Tuesday, July 8, 2014

Moravia Steel Sparta Cup z kvalifikace do hlavní - ITF 4

Mezinárodní turnaj juniorů kategorie 4 právě probíhá na Spartě a naši junioři mají tak šanci získat další body do světového juniorského žebříčku. Dvě naše nejmladší hráčky, dostanou příležitost v hlavní soutěži, získat tak první body a objevit se na žebříčku ITF.
Postup z kvalifikace si zajistili Petr Nouza, který v posledním kole kvalifikace přehrál Slováka Hebrmana 7:5 6:2 a Matěj Vocel, který v minulém týdnu v Plzni "sestřelil" Koláře. Vocel proplul kvalifikací velmi hladce, tak uvidíme dále. Svou útočnou hrou to má slušně založené a když zlepší pohyb, může být na tom ještě lépe.
Dále ještě o postup v posledním kole bojovali Tonda Bolardt a Michael Vrbenský. Prvně jmenovaný, nedokázal navázat na vítězství z Brna, kde Holiše porazil a na centrkurtu mu dnes podlehl 3:6 1:6. Tonda má slušný forhand, ale zdá se mi, že když prohrává, tak většinou tím, že začíná hrát pasivně a běhá daleko za základní čarou (problém kondice??). O den dříve vybojoval zápas ve třech setech, když využil zklidnění se během přerušení pro déšť. Míša to měl těžké s prvním nasazeným v kvalifikaci s Estoncem Siimar  byl hodně pod tlakem a fyzický rozdíl byl znatelný.
Ze Sparťanských děvčat postoupila hladce do hlavní soutěže Anastasiia Zarytská, která v posledním postupovém kole porazila Kohoutovou 6:1 6:1. Hodně se mi líbí, jak Nasťa pracuje na nohách a snaží se hrát útočně. U některých hráček jsem "zíral", že hrají hru, kterou vůbec netrénují při trénincích. 
Druhou hráčkou do hlavní je Natálie Suková, která přistoupila k turnaji pouze jen jako "trénink". Bohužel se tak utkaly hned v prvním kole s Kristýnou Roučkovou. Obě si měly zpestřit sparingy, ale vylosovaly se hned na sebe. V zápase plný zvratů zvítězila Natálie 7:6 7:6, chvílemi vedla Kristy, pak zase Naty, ale jedna věc je velmi důležitá, bez radosti a touze se hrát opravdu nedá.

Zítra začíná hlavní soutěž! 

No comments: