Sunday, July 13, 2014

Lucie Kaňková ve finále Moravia Steel Sparta Cup- ITF 4

 
Poslední dva dny sleduji turnaj už jen výsledkově z Istanbulu. Turnaj u děvčat splnil očekávání a naše děvčata získala zkušenosti i "nějaký" ten postup na juniorském žebříčku. Některým se podařil pořádný vstup mezi juniorky, jiní si zpravili  chuť ve čtyřhře. Na Moravia Steel Sparta Cup kralovali především naši hráči. 
Do finále se probojovala teprve čtrnáctiletá Lucie Kaňková, pro kterou to je hned výrazný úspěch mezi juniorkami! Lucy gratulace! V nedělním finále podlehla Rumunce Bulgaru 2:6 1:6. Rumunka cestou do finále vyřadila ve čtvrtfinále naší Káju Beránkovou, tak i v semifinále Nasťu Zarytskou. Lucka vyřadila druhou nasazenou Zandberg, ale i Pantůčkovou mladší. Výsledek je nakonec nádherný a povzbudivý! Ve hře je hodně na čem pracovat.
Nastiya  Zarytská to dotáhla z kvalifikace až do semifinále. Výborně Nasti.! Celkem vyhrála šest zápasů za sebou a až v sedmém nakonec podlehla pozdější vítězce po boji 4:6 5:7. Výborný pohyb zdobí skvostná bojovnost, když k tomu doplní někdy méně nevynucených chyb, bude to super.
Do čtvrtfinále dojela další čtrnáctiletá v euforii hrající Karolína Beránková! Taky moc pěkné! Útočně hrající Kája se nebojí povzbuzovat po výměnách a backhand po lajně je nevyzpytatelný pro mnoho soupeřek. Sem tam proložené eso v zápase připomíná, jak si Karolína chodila na volná místa v hale servírovat. 
Ve čtyřhře získaly titul Lucie Procházková a Nasťa Zarytská! Lucka si tak zpravila chuť z dvouhry, kde podlehla smolně v prvním kole ve třetím setu 6:7 Slovence Fajnorové. Bratři Riklové ovládli čtyřhru taktéž, když ve finále porazili Italy 7:6 6:4.




No comments: