Tuesday, July 29, 2014

Karolína Plíšková ve 2.kole ve Stanfordu WTA

Karolína Plíšková poráží v pondělí v prvním kole WTA turnaje Japonskou veteránku Kimiko Date-Krumm 6:1 6:3. Karolínu dali hrát, hned jako první zápas od 11 hodin na centr kurt. Poměrně hladce si poradila ze soupeřkou. Odpoledne ještě měla čtyřhru, kterou taktéž vyhrála. Ve středu jí čeká první hráčka světa Serena Williams a bude to pro ní zážitek, hrát před plným publikem.
My mezitím " vypíjime kalich hořkosti, až do dna". Poslední dva dny Kateřina trénuje opravdu výborně, údery trefuje čistě a má vysoké nasazení a chuť uspět na dalším turnaji v Montreálu. V neděli, když trénujeme dopoledne, tak vedle nás dohrává kvalifikaci její přemožitelka Carol Zhao, která se kvalifikovala a v pondělí využívá další příležitosti v hlavní soutěži a poraží Wickmayer 6:2 1:0 skreč, kterou trápí žaludeční nevolnost. Rázem je Carol ve druhém kole turnaje v hlavní soutěži. Když se naskytnou tyto šance, chce to je využít.
Turnaj má výhodu, že pro hráčky jsou k dispozici  junioři na sparingy. Trénujeme dvakrát denně s tím, že prolínáme sparing a trénink na srovnání z koše. Ráno vždycky před trénínkem hodinu cvičíme, kompenzační cvičení a posilování břicho, záda, expander, švihadlo. Na večer na srovnání úderů koše jen forhand, nebo backhand na dotažení úderů a švih, jít si do míče do kurtu.
Vedle nás jednou na večer trénuje Ruska Gavrilová, která přes hodinu hraje jen forhand a střídá tempo rychlý s pomalým míčem. Úhel křížem a rychlá lajna. Vysoký míč  s nizkým míčem. Hodně co sleduji, tak hráčky dělají cvičení na rovnováhu a stabilitu většinou hned na začátku tréninku a věnují tomu hodně času. Balanc těla je nesmírně důležitý při úderech a slabina se projevuje, když je hráč pod tlakem a neudrží rovnováhu těla, různě se tam pak při úderu kroutí.
Ve středu budou hrát holky night session od 7pm Karolína Plíšková- Serena Williams a poté půjde na čtyřhru Kateřina Siniakova s Polkou Kania proti Petkovič, Chan.

No comments: