Thursday, July 10, 2014

Do čtvrtfinále Moravia Steel čtyři Sparťané - ITF 4

Ve čtvrtek si zajistili postup z druhého kola do čtvrtfinále pouze čtyři Sparťané. Střídavé počasí s deštěm a těžšími míči, přineslo v chlapecké části postup pouze Patriku Riklovi, který přesto, že neproměnil mečboly ve druhém setu, tak se nenechal zlomit a zápas proti druhému nasazenému Švédovi O. Janglin vybojoval v tiebreaku třetího setu. Patrik je velký bojovník 6:2 6:7 7:6!
Do čtvrtfinále už neprošli Pavel Motl, Matěj Vocel,  Petr Nouza a Filip Duda. Znamená to jediné, více pracovat! 

Mohu zde odcitovat slova jejich trenéra Leoše Jelínka se kterým sdílím stejný názor. " Největší problém je zarputilost, která chybí našim hráčům. Samotní hráči by měli více chtít, být více zakouslí. Kondici mají naši hráči dobrou. Ale šetří se a nejsou schopní se přinutit celý zápas hýbat. Jak donutit hráče hrát na 100 procent , když on sám nechce ??!? To je největší otázka...Všichni kolem hráče mohou dávat přípravě 100 procent, ale pokud hráč sám nebude chtít, tak je to stejně k ničemu.!" Slova určitě k zamyšlení.

Děvčata udělala radost. Do čtvrtfinále míří obě naše nejmladší hráčky Karolína Beránková a Lucie Kaňková a dále Nastiya Zarytská. Naopak končí Natálie Kallmünzerová, které nešly tiebreaky a podlehla Brožové 6:7 6:7 a Naty Suková překvapivě na mokrém terénu nestačila strojově hrající Pantůčkové 2:6 4:6. 
Na centrkurtu si užívala zápas Beránková proti nasazené Detiuc a svým nadšením a mladistvou drzostí se soupeřky nezalekla a mohla se radovat z postupu do čtvrtfinále 6:4 6:3! Líbilo se mi jak si to Kája užívá!
Na kurtě jedna, Kaňková zvládla drama prvního setu, když stav byl 4:0 a po dalších střídání byl najednou 4:4. Ve druhém setu soupeřka už odpadla a Lucie získala pěkný skalp nad druhou nasazenou Zandberg 6:4 6:1. 
Zarytská na čtyřce, nedala moc šancí Švédce Victorsson, která o kolo dříve porazila první nasazenou Miklovou. Nastiya herně byla lepší a zápas měla pod kontrolou 6:2 6:1. 

No comments: