Thursday, July 17, 2014

Do čtvrtfinále jde pouze Karolína Plíšková v Istanbulu

Středa a čtvrtek byly na programu zápasy druhého kola  WTA turnaje v Istanbulu. Denní rutina se přesunula na pozdější odpoledne a všechny zápasy začínají ve tři odpoledne. Škoda, že je hotel tak daleko od kurtů, protože nás vždy potká na cestě tam, nebo zpátky traffic. Je legrační jak se řidiči prvních pár dnů snažily vozit pohotově každého, kdo požádal o odvoz, ale po pár dnech už jsou přesyceni jízdami BMW X3 a vždy když chceme odvézt, tak koukají do země, aby na ně nevyšla řada. Asi se pořádně přesytili, když s námi závodili mezi sebou kličkami mezi auty.
Ve středu Klára Koukalová nastoupila proti K. Mladenovič (Fra), které podlehla 1:6 3:6. Kláře zápas nevyšel podle představ, ale to se v sezóně která je dlouhá stává. Teď si určitě zaslouží odpočinek před americkou šňůrou Montreal, Cincinati, New Haven a US Open.
Dnešní program zahájila na centr kurtu Kateřina Siniaková proti Japonce K. Nara. Tříhodinový zápas skončil vítězstvím Japonky 6:7 7:6 2:6. Zápas plný zvratů, když v prvním setu Katka z 0:3 otočila na 4:3, ale vzápětí bylo 4:5, ale zase 6:5 a dva setboly, škoda, že se aspoň jeden z nich nepodařil proměnit. Vyrovnané výměny pokračovaly i ve druhém setu. Katka držela výborně tempo, Japonka rychlejším backhadem měla tlak.
Ve druhém setu, ale zklamaný začátek z 0:3 byl dohnán na 3:3, 3:4 a Katka šla do vedení 6:5 a podání. Nakonec set dospěl opět do tiebreaku po dvou hodinách a Katka ho vyhrála. Třetí set 2:6, Japonka držela míč více na jistotu a délku úderů bez nevynucených chyb a tím zápas dohrála. Další zkušenost pro Katku v důležitých momentech hráčky nedělají nevynucené chyby. 
Po Katce nastoupila na kurt Karolína Plíšková proti S. Peer (Isr). Svým dělovým servisem a forhendem jí přehrála 6:2 v prvním setu. Hrálo se skoro bez výměn, ale když to Karolíně přišlo na forhend, tak byl konec. Ve druhém setu sice prohrávala o game, ale závěr setu otočila na 7:5. Karolína, je už tak poněkolikáté v této sezóně ve čtvrtfinále a zítra bude hrát proti první nasazené Caroline Wozniacki. 
Zítra máme volnější den a na večer jdeme na dvě hodiny trénovat. V sobotu ráno nás čeká přesun do Baku. 

No comments: