Wednesday, July 23, 2014

Ázerbájdžán Baku WTA

Po cestě rovnou do trénink
V sobotu v šest ráno cestujeme na letiště a letíme z Istanbulu do Baku, kde přistáváme ve dvě odpoledne místního času. Hodinky jsme posunuli o další dvě hodiny dopředu. S námi v letadle letí Jovanovski, Kovinič, a Dulgharu. Vyzvedává nás místní shuttle, starý Mercedes z roku 1991 a odváží na hotel Kavkaz, který je v centru města. 
Za dvě hodiny už všichni trénují  v místním klubu, kde se bude hrát turnaj. Dá se říci, že jsme všichni bez oběda, ale jinak by se to nedalo zvládnout. Turnaj má jeden velký centr kurt, kde se dá zavřít i střecha podle potřeby a dalších šest kurtů, které jsou vedle sebe. Vítr je hodně silný znepříjemňuje hraní všem. Je hodně náročné zvládnout dopad míče a odehrát míč včas. Večer je los a v neděli se hraje. 
Do kvalifiace se dá dostat i s žebříčkem kolem třístého místa na světě. Katka podléhá v kvalifikaci Francouzce Hesse 6:3 4:6 1:6, škoda měla to dobře rozehrané. Navečer nás postihují potíže. V úterý hrají čtyřhru se Sasnovich a boji podléhají z mečbolu Francouzskám Hesse, Parmentier 10:12 v supertiebreaku. 
Hráčky hodně trénují  na doraz. Některé skončí zápas a jdou rovnou na trénink odehrát koš míčů z ruku jako Svitolina. Nebo některé jdou hrát až později po zápase jako Jovanovski. Co je spojuje, že jdou na "krev", absolutní nasazení. Bohužel posilovna v Baku nebyla k dispozici, ale v Istanbulu se hodně cvičilo s expanderem, švihadlem.  
Ve středu odlétáme ve čtyři ráno domů a odpoledne od tří už trénujeme na betonu na Spartě. Následný den odlétáme do Ameriky do Stanfordu na kvalifikaci WTA turnaje.


No comments: