Wednesday, July 16, 2014

3 Sparťanky ve 2.kole v Istanbulu - WTA

V pondělí a v úterý se hrály zápasy prvního kola turnaje v němž uspěly všechny tři Sparťanky. Zápasy se hrají v silném větru. Největší pozornost si zaslouží Kateřina Siniaková, která poprvé v kariéře prošla do druhého kola. 
Ale v pondělí si zajistila postup vítězstvím do druhého kola Klára Koukalová, která porazila mladičkou Donu Vekič (Cro) 4:6 6:0 6:4. Vekič turnaje juniorek zabalila už před dvěma lety a vrhla se jen na ženské turnaje, kde se mezi ženami pohybuje třetím rokem a ta doba je znát na její zkušenostech. Klára byla ze začátku dost pod tlakem a prohrávala 1:4, 4:6. Pak se rozehrála a vyhrála druhý set 6:0 a ve třetím setu 4:0 hrála výborně a soupeřku tlačila. Vekič začala být na závěr více aktivní dotáhla se na 4:4, ale závěr Klára zvládla 6:4. 
V úterních zápasech nejprve Kateřina Siniaková porazila Izraelku Glushko 6:2 6:4 a připsala si tak poprvé, postup do druhého kola  hlavní soutěže. Ve větru zahrála velmi slušně, ve druhém setu výsledek otáčela z 1:3. Katka měla obrovskou radost a hlavně oprávněnou.
Ve večerním zápase pod umělým osvětlením zvítězila Karolína Plíšková nad domácí Turkyní Buyukakcay 6:4 3:6 6:0. 

Mladší hráčky hrají rychle a ty starší využívají zkušeností za ta léta. Zatím ještě juniorky jako Kulichkova (96´), nevydrží hrát po celý zápas stejně. V jednom setu jí nejde skoro stíhat, ale v dalších dvou se hra rozpadla a přišly chyby a zvolnění Peer nakonec zvítězila 1:6 6:1 6:4. Konjuh (97´) útočnou hrou porazila Rybárikovou 3:6 6:3 6:4, ta nato šla přes backhandový čop s občasným přechodem k síti, což nebylo špatné.

V hlavní soutěži je první nasazená Caroline Wozniacki, ta v první kole přejela Belindu Benčič 6:0 6:0. Zápas začínal až po deváté večer. 

No comments: