Sunday, April 6, 2014

Katowice WTA

Jsme na turnaji v polských Katowicích, kde Kateřina Siniaková hraje kvalifikaci WTA turnaje s dotací 250 000´usd. Do kvalifikace se sjely stejné hráčky jako před týdnem, které byly na turnaji ve Francii. Poláci to mají pěkně zorganizované a v moderní hale Spodok jsou dva kurty a další jeden tréninkový je ve vedlejší hokejové hale. Ten je, ale znatelně pomalejší než ty na centr kurtu, kde míč "sviští" hodně rychle.
Na turnajích potkáváme pořád stejné tváře. Bývalé juniorky Polky Maciejewská, nebo Resch, které dostaly volné karty do kvalifikace. Maciejewská trápí v prvním kole Rusku Pervak, které se v zápase moc nedaří, přesto Pervak vítězí a následující den s přehledem poráží druhou nasazenou Nizozemku Rus a v posledním zápase se kvalifikovala do hlavní soutěže.
Katka hraje se Švédkou Arvidsson, která byla před lety v první padesátce. Zápas jí moc nevychází a prohrává ve třech setech 2:6 6:4 2:6. Švédka hraje hodně krosem ani né tak rychle a má větší stabilnost hry, bez chyby.
Slovenka Kučová hraje skvěle hodně útočně, před týdnem prohrála ve Francii v prvním kole, tady v Katowicich prošla kvalifikací až do druhého kola, kde podlehla ve třech setech pozdější vítězce Cornet 3:6 6:4 3:6. 
Kvalifikaci zkouší hrát hráčky do dvoustého místa na světě a hráčky, které mají šanci se dostat do soutěže, tak toho využívají. Z dalších Sparťanek hrála Kristýna Plíšková s Radwanskou v 1.kole, Klára Koukalová podlehla ve čtvrtfinále Cornet a Marie Bouzková odstoupila ve druhém kole kvalifikace. 
Před týdnem ve Francii nás "otravoval" jeden Francouz po celý týden. V sobotu sedíme na tribuně a najednou tentýž člověk se objevil tady v Katowicích a zase za námi chodil a pořád se na něco vyptával. 

No comments: