Wednesday, March 26, 2014

3 Češky ve čtvrtfinále v Croissy Beaubourgu

Středeční zápasy turnaje ITF Pro Circuit 50 000´ byly na programu od jedenácti hodin. Tenisové haly ve Francii jsou často hodně "stařičké". Tady to není vyjímkou. Skrz střechu prosvítá přes plast světlo, které vrhá pruhy světel na kurt a místy přechází do tmy, které doplňuje osvětlení, které připomíná "pouliční lampy" (výraz jsem si vypůjčil z protenisu), když kdysi někdo komentoval osvětlení v plzeňské hale. Níže připojuji fotky z posilovny.
O postup do čtvrtfinále se utkaly Kateřina Siniaková a Kristýna Plíšková. Holky toho posledně hodně nahrály na Spartě na sparingách. Ze začátku se " oťukávaly" a Tina udělala break na 3:1 a vedení 4:1, které se Katce podařilo snížit na 4:3. Ve druhém setu Tině odešel servis a zbytek zápasu Katka kontrolovala hrou od zadu 4:6 6:1 6:0. Bohužel se Tině dostala bolest do ramena už od rána a v zápase tím byla limitována. Do společné čtyřhry už odpoledne nenastoupily a Kristýna s Jirkou Vaňkem odletěli do Prahy. 
Tereza Smitková si podle předpokladu poradila s Turkyní Buyukakcay 6:3 6:3 a jde taky dále. Potvrdila se má slova ze začátku týdne, že hraje ve výborné formě tady. Hraje  rychle a vyřazuje z ní pohoda. K tomu má za sebou už pátý zápas včetně kvalifikace a na turnaji jí doprovází trenér Jarda Machovský. 
Poslední Češkou, která postoupila do čtvrtfinále je Renata Voráčová, která porazila nepříjemnou Rusku Kulichkovou 6:2 2:6 6:4. Tenhle výsledek je hodně slušný. Kulichková jde "nahoru", daří se jí na ITF 50 000 postupovat do dalších kol, je mladá a hraje hodně útočně, k tomu letos vyhrála juniorku Australian Open. Pár slabin se najde, jako útok do strany jejího backhandu, nebo monotónost její hry, která je pouze o tlaku. Renata hraje taky dobře a hodně poctivě!

Ve čtvrtfinále máme tři Češky a mají to rozjeté skvěle! 

No comments: