Sunday, November 3, 2013

Louis Cayer opět dorazil do Prostějova

Řekl bych opět povedené letošní tenisové symposium, na které dorazil znovu Kanaďan Louis Cayer. Vloni se mu to vydařilo a dokázal strhnout pozornost nejen tím ,že všechno probíhalo na dvorci. Letošní účast, ale byla velmi slabá a kromě silného trenérského zastoupení Sparty, Prostějova a pár opravdových nadšenců, byla účast malá.
Ale na koho jiného přijet...? Když Cayer je hodně uznávaný lektor ITF. V listopadu byl měl do Prostějova dorazit Jamie Fernandez, který je také vynikající. Minule přednášel o kondici, kompenzačních cvičení a náš kondiční trenér Petr Pech byl velmi spokojený.
Letos Louis Cayer přednášel o Anticipaci na dvorci a možného čtení hry a reagování podle míst, kam samotný hráč zahrává údery. Vlastně předvídání co soupeř udělá v dané situaci  a co soupeř v dané situaci neudělá. Součástí je umět dobře číst hru, předvídat a reagovat včas a cítění hry. V dnešní době je velmi důležité umět správně pokrývat kurt pohybem..
Z dalších témat byla technika úderů s důrazem na správné pokrytí nohou. Rozdíl techniky při volejích- typu dále od těla, blíže k tělu a pohyb rakety. Neustále se opakovaly situace při vykrytí dvorce pohybem. Celkově to bylo velmi zajímavé. 

Rozdělení Anticipace:




No comments: