Monday, November 25, 2013

Kvalifikace v Sharm El Sheikh

Máme za sebou kvalifikaci, která se hrála od neděle a v pondělí se dohrávalo o postup do hlavní soutěže. Bohužel jak už to někdy bývá v tenise, kdy se "vláčíte" přes půl kontinentu a nakonec to dopadne tak, že Češky hrají navzájem spolu. Tak jak se to stalo Simoně Heinové, která nejprve hrála 1.kolo s Gabrielou Horáčkovou a o postup s Ninou Holanovou
Tyhle zápasy jsou nejhorší. Přijedete na turnaj se dvěma hráčkami a ty hrají proti sobě. Trénují spolu v jednom klubu, hrají za jeden klub, mají společného trenéra a pak stojí proti sobě. Je to nepříjemné, ale holky to zvládly hodně dobře. Musím říct, že zápas měl vysoké tempo hry s dobrou úrovní. Po zápase bude vždy jedna "šťastnější" a druhá "zklamanější", tak už to bývá a je to naprosto normální, ale holky se musí z toho rychle dostat. Jde se dále a musíme se připravit na další turnaj, smutnit nemá cenu.
Simona Heinová a Nina Holanová, zápas který se hrál tři hodiny. Nina držela výborně krok s rychlostí Simony a do stavu 6:7 1:3 pro Ninu to byl výborný výkon od Niny. Ale zlom u Simony nenastal a postupně se z chyb vyhrabala nahoru a zápas otočila na 6:7 6:3 6:2. Zápas měl spád v rychlých výměnách. Ještě půl hodiny po zápase holky vyklusávaly a protahovaly na trávě vedle kurtů. 
Do hlavní soutěže ještě postoupila Dagmar Dudláková, která zvládla dnešní tříseťák s Indkou Vishnu, naopak sítem kvalifikace neprošla Andrea Kůlová, která podlehla Francouzce Adler. 
Včerejší zápasy 1.kola kvalifikace byly pod kontrolou. Simona porazila Gábinu Horáčkovu 6:1 6:1 a Nina si poradila s Korejkou J. Kim 6:1 6:2. S rozehrávkou je to malinko "složitější", jelikož jsou pouze čtyři kurty, tak třetí a čtvrtá runda se musí rozehrávat od sedmi ráno, nebo jít na zápas bez rozehrávky. Ti co už nehrají turnaj, tak dokonce trénují od šesti ráno.

Zítra máme den volna.

No comments: