Saturday, September 28, 2013

Volný den na mistrovství světa v Mexiku

První volný den na mistrovství světa v Mexiku pro náš tým. Když se rozhlédnu po jednotlivých týmech, tak skoro každý "počítá" nějaké to zranění, únavu či další zdravotní potíže. Na dnešek dopoledne máme v plánu tour do města a odpoledne odpočinek a večerní trénink.
Po snídani, na kterou jdeme později, hodnotíme včerejší naše zápasy s Egyptem. V půl jednácté už s ostatními týmy jedeme do historického centra San Luis Potosí. Na náměstí chystají oslavy k nezávislosti Mexika, která byla vyhlášena v roce 1810. 
V centru na každém rohu stojí policajt nebo voják, nejvíce utkví policajti na zadní korbě auta se samopaly, které projíždí sem a tam. Máme zajištěnou hodinovou vyjížku dvoupatrovým autobusem po městě. Historické centrum je hezké jinak zbytek je veliká bída a čas se tady zastavil. Holky si to aspoň užívají se Slovenkami.
Odpoledne odpočíváme na hotelu a na večer máme hodinový trénink, který nakonec trvá o půl hodiny déle. Holky nejvíce na rozcvičení baví čtyřhra s reakčním míčem, může se chytat pouze levou (nehrající rukou) a házet spodem. Dnes hrajeme jen z místa od forhandu přes backhand a voleje. Petra cití zmožená ramena ze včerejšího zápasu. Zítra nás čeká poslední zápas s Francouzkami.
Dnes se taktéž sehrály semifinálové zápasy. V Junior Fed Cupu porazily Rusky-Maďarsko 3:0, ale všechny dvouhry byly na tři sety. A Austrálie porazila USA 2:1 v rozhodující čtyřhře. V Junior Davis Cupu překvapivě Španělsko porazilo Německo 3:0, když Zverev nezajistil svůj bod pro tým a Korea porazila Austrálii 2:1 taktéž v rozhodující čtyřhře.

No comments: