Thursday, September 5, 2013

Siniaková ve čtvrtfinále na US Open. Ve čtyřhře v semifinále!

Je čtvrtek, ale nezačnu psát o zápasech, které se hrály během středy a čtvrtka. Začnu posilovnou. Korejci nás jednou jistě předběhnou. Dnes jsem si byl  po deváté hodině  večer zaběhat na pásu, jelikož se po Manhattanu špatně běhá, tak volím pás ve 34.poschodí. Když jsem byl zhruba v půlce 4km, tak skupinka korejských hráčů naběhla do posilovny dělat kondici. 
Bylo asi tak půl desáte večer. Dva běžěli vedle mě dvě míle střídavou rychlostí a dva posilovali břicho, záda, většinou sedy-lehy na šikmo. Po dalších sérii, zase pokračovali dvě míle na pásu a ti druzí dva "jeli" břicho, záda. Při odchodu jsem se jen pozdravil s jejich trenérem, nejsou moc kumunikativní a drží se mimo okolí. Předloni, ale už slavili úspěch, když na mistrovství světa družstev do 14 let v Prostějově to vyhráli. Pamatuji si, jak v roce 2003 si všichni točili tréninky Vaidišové v Prostějově. Odkoukali to od nás a teď jdou svojí cestou.
Ve středu ve 2.kole Bára Krejčíkové podlehla Američance Tornado Alice Black 5:7 5:7. Pomalejší rozjezd Bára dohnala v první setu a za stavu 5:4 si vypracovala jeden setball. Hra byla náročná, že si musela všechno Bára uhrávat sama, ale ten den jí moc nešly nohy dopředu do míče. Hrálo se přes dvě hodiny a chtělo to více být aktivní. Black se dobře bránila. Báru to mrzí! Ale do čtyřhřy se dala po dvou hodinách dohromady.
Mistrovství světa družstev do 14 let vyhrály Američanky (ročník 99´). Všechny tři tyto hráčky dostaly volnou kartu na US Open a ve 2.kole Kateřina Siniaková hrála s jednou z nich Claire Liu. V zápase zvládla mix úderů soupeřky a musela více přitlačit do výměn. Výborně fungoval backhand po lajně a Katka zvítězila 6:2 6:3. Ale neni to jednoduché hrát proti mladší soupeřce. Nemají co ztratit, hrají uvolněně, bez zábran a když jim to začnete pomáhat svýma chybama, tak zjistí, že se s vámi dá hrát a trápí soupeře. Katka to nepřipustila a nedělala nevynucené chyby, což bylo velmi důležité.
Ve 3.kole poráží Siniaková Rusku M. Marfutinu 6:1 6:2 a postupuje do pátečního čtvrtfinále. Zápas byl jednozačný a Katka hrála rychle a výborně se pohybovala. 
Ve čtyřhře Bára Krejčíková a Kateřina Siniaková jsou v semifinále, když si hodně zkomplikovaly zápas proti Wallece, Samir 6:2 7:5, ale ve druhém setu bylo už 5:2, ale přestaly vyloženě hrát. Ve čtvrtfinále vyřadily finalistky Wimbledonu Kalinina, Shymanovich hladce 6:1 6:3. Utkaly se znova proti nim a zvítězily. 
Před čtyřhrou jsme byli s Bárou sami trénovat, chtěla si sama projet forhand a return z forhandu. Hraje je trochu dál od těla. Katce pomohlo středeční večerní hraní, švihala forhand a winner z forhandu. Táta jí natáčel na kameru, tak měla možnost si to prohlednout.  

No comments: