Sunday, September 1, 2013

Krejčíková a Siniaková si podmanily Montreál !! Krejčíková si veze titul z Canadian Open

Finále bývají smutná. Když ostatní turnaj opoustějí ke konci, tak na finále někdy kouká sotva pět lidí z toho jeden rozhodčí a jeden správec. Tady v Repentigny, ale turnajem žijí. Ti co ho organizují, tak jsou to dobrovolníci, kteří si v průběhu turnaje berou dovolenou, aby bez nároku na honorář, mohli být jeho součástí. U nás nevídané, tady přirozené!



Letos se už hraje 28. finále. Výborná atmosféra a plné tribuny a v něm české finále na Canadian Open Junior Championships. Sobotní finále Kateřina Siniaková - Barbora Krejčíková obě z České Republiky hlásí moderátor při nástupu na centrální dvorec.


Holky se společně rozehrály a "nedělaly" z toho vědu. Zápas vyšel lépe Báře, která zvítězila 6:2 0:6 6:3, byla více jistější v úderech ve dvouhodinovém zápase. Je, ale až neuvěřitelné, jak spolu holky vychází dobře a jaké mají další cíle. 


Vyhlášení bylo fantastické, obě děvčata dostala kanadský národní hokejový dres a pohár. Překvapená Bára pak živě mluvila se svojí maminkou po telefonu před tribunami, když jí pořadatelé předávali telefón, že s ní chce někdo mluvit, tak byla pořádně zaskočená :). Paní Krejčíková pogratulovala i Katce a ještě se stihla optat, jestli stíháme US Open :). Obě pak měly připravenou řeč v angličtině.! ( S Katkou jsme pak vzpomněli, když jsme byli poprvé společně na turnaji ve Francii, když jí bylo 13let, tak poprvé musela promluvit do mikrofónu a mě za to proklínala).
Bára a Katka se pak odvděčily fantastickému publiku tancem, který stále vysílala kanadská televize na kabelovém vysílání. Teď už jen stres a odlet na US Open, kde už dva dny vyřizuji pondělní start pro holky, ale nikdo se nevyjadřuje, neodepisuje a až když přijde odpověď v průběhu finále, tak tam stojí,  "že nám nic nemohou garantovat". My, ale stíháme nejdříve nedělní první ranní spoj  do New Yorku. Večer zajdeme na dobrou večeři, po týdnu pouze těstovin je čas si dát něco jiného!

Merci beaucoup Repentigny et peut-être à l'année prochaine!


No comments: