Sunday, September 29, 2013

Konečné 9. místo z MS. Titul slaví Rusky a Španělé Junior Fed Cup&Davis Cup by BNP Paribas

Poslední náš zápas o 9. místo s Francií jsme vybojovali 2:1 a získali jsme tak devátou příčku z MS. Před dvěma lety jsme taktéž v této kategorii do 14 let skončili devátý na světě. Ze začátku to hrozilo fiaskem, skupina byla jedna z nejtěžších, v jiných skupinách bychom asi mohli hrát o 5.-8. místo. I tak jsme poslední tři zápasy vyhráli.
Dnešní zápas opět rozhodovala čtyřhra proti Francouzkám, tak jako při Mistrovství Evropy v Leysinu, kdy jsme s Francouzkami hráli o bronz. Simona Heinová a Petra Melounová znovu porazily Yerolymos, Rassat a celkově jsme ani jednu čtyřhru zde v Mexiku neprohráli. 
Titul mistryň světa si v Junior Fed Cupu odvážejí Rusky, které s přehledem porazily Australanky 2:0 a bronz získaly Američanky vítězstvím nad Maďarkami 2:0. Rusko tak slaví celkově čtvrtý titul.
Mistři světa v Junior Davis Cupu se stali Španělé, kteří porazili v rozhodující čtyřhře Koreu a celkově 2:1 na zápasy. Bronz získal celek z Austrálie. Pro zajímavost Španělé skončili na ME až na pátém místě.
Náš tým společně s  Norskem získal po dvou letech znovu ocenění za nejlépe oblečený tým šampionátu, co se týče identifikace týmů. Děvčata hrála v tílkách s vlajkou a názvem země na zádech. 
Závěrečná player´s party v mexickém stylu a zítra ve čtyři ráno směr letiště a přes Houston a Frankfurt do Prahy. 
Adiós México!


No comments: