Sunday, September 1, 2013

Dorazili jsme na US Open

Ranní vstávání v pět ráno a odjezd na letiště. Pořád platí, že musíme být do dvanácti hodin zaakreditovaný a holky zapsaný do čtyřhry na US Open. Cestou na montreálské letiště nám řidič vypraví o historii turnaje a jak před dvěma lety vozil tady Jirku Veselého, který tu v Repentigny taktéž zvítězil. Nakonec připojuje, že každou zimu se stěhuje na pět měsíců do tepla na Floridu. Pěkně to má zařízené.
Vyhrát turnaj je vždy pěkné, ale převozy trofejí a pohárů domů je pak následně "očistec. Využíváme odbavení Sky Priority a pár tašek navíc si personál moc nevšímá. V New Yorku přistáváme těsně před desátou a z letiště Laguardia rovnou míříme do Corona Parku, kde se hraje US Open. 
V jedenáct jsme akreditovaný a zapsaný do čtyřhry. Míříme zapsat až večerní trénink a procházíme areálem, aby se Bára rozkoukala, kde co je. Mezitím nám občas někdo pogratuluje k úspěchu v Montreálu, tak si to holky užívají. Někdo žertuje, jestli nechceme hrát za Kanadu, ale holky jsou hrdé češky! Pro poháry si chodi s českou vlajkou na zádech, což je rarita na turnajích! Je velké dusno a vlhkost, nic příjemného.
Jsme docela unavený a po obědě jedeme rovnou do hotelu na Manhattan. Bohužel check in je až ve čtyři, tak necháváme věci na pokoji rodičů Katky a vracíme se do areálu. V pět se dostáváme na hodinu na kurt v areálu a nemusime na tréninkové kurty do protilehlého parku. Hodina stačí jen si zvyknout na kurty a na prostředí. V Kanadě toho odehrály holky hodně. 
V restauraci potkáváme Lucku Šafářovou a Andreu Hlaváčkovou, prohodíme "pár vět" a po večeři jedeme na hotel. Máme dvacátésedmé patro. Ve výtahu žertuji a říkám někomu cizímu před námi, aby nám zmáčknul 52. Chvíli jí hledal, ale nenašel jí, pak se začal smát :) hotel má jen 35.pater. V noci si jdu ještě zaběhat do posilovny "jen" 6km ve 34.poschodí. 

Zítra se začíná od 11 hodin.

No comments: