Thursday, August 1, 2013

Summer Cup u16 - Semifinále - Cze-Italy 2:1 a Svk-Serbia 3:0

Včera na večer jsem doběhal a potkávam na kurtech Srbku Nikolinu Jovič, jak sama dělá kondici na kurtě. Různé sprinty, skipping, různé odrazy se změnou pohybu, výbušnost." prostě hodně makala". Bylo kolem osmé večer a druhý den hrála zápas.
Dnes nás čekal zápas o postup do finále kvalifikace, ale taky o postup do Švýcarska do finálové skupiny. S Itálií jsme trapně prohráli v zimě a dnes jsme měli co oplácet. Na vedlejším kurtě se hrál zápas Slovenek a Srbek, který byl hodně vyrovnaný.
Ještě před zápasy proběhl "nástup" všech týmů a zahrály se hymny. Petra Melounová byla vybraná jako zástupkyně všech hráček, aby přečetla do mikrofónu poselství v angličtině od Tennis Europe. Pár oficiální fotek a šlo se na zápasy. Cze-Itálie a Slovensko-Srbsko.
Semifinále kvalifikace Česká Republika - Itálie 2:1
Opět nastoupila do zápasu "dvojek" týmů Petra Melounová proti Torreli. Slibný začátek 1:0 40:0 nenašel pokračování a malé "kousíčky" autů, otočily zápas na 2:6 1:6. Mě se to nezdálo tak špatné, jak ukazuje výsledek, protože Petra hrála aktivně, ale na svou hru si musí věřit po celý zápas. Jednička týmu Simona Heinová zajistila vyrovnání proti Hofer 7:6 7:5, v zápase přes dvě hodiny byla ve hře lepší, Italka se jen bránila. Rozhodující čtyřhra Miriam Kolodziejová se Simonou nenechaly Italkám ani game a pro nás až hladce jsme přejeli Italky 6:0 6:0 a můžeme plánovat cestu do Leysinu na finále..:)
Vedle na kurtě probíhala bitva mezi Slovenskem a Srbskem, kde se hrál hodně zajímavý zápas mezi Kristinou Schmiedlovou a Ivanou Jorovič . Obě hráčky jsou na ITF Top50. 
Semifinále kvalifikace Slovensko - Srbsko 3:0
Katarina Strešňakova sehrála napínavý zápas s Nikolinou Jovič 6:1 6:7 6:4. První set lehce a ve druhém se hodně bojovalo, Jovič je hodně bojovná. V dalším zápas Schmiedlová-Jorovič hrály neskutečný zápas, obě hráčky patří k nejlepším v naší skupině. Jorovič zápas nakonec zakončila dvojchybou  v tiebreaku třetího setu. Schmiedlová skvěle "vyťukávala" hru Jorovič, která se snažila tlačit 6:3 2:6 7:6. Ve čtyřhře byly Srbky totálně uvařené a skrečovaly po pár gamech.
Na večer jsem zatrénoval přes hodinu s Miriam a Simona servírovala. Petra si dala sama od sebe menší kondici v písku na večer. Zítra finále Cze-Svk. 


No comments: