Thursday, August 29, 2013

S+K v semifinále v Kanadě

Čtvrteční den zajistil postup do semifinále dvouhry oběma hráčkám a budou tak  bojovat zítra o finále. Oba zápasy se hrály ve stejný čas a já zůstal "viset"  na boční tribuně, tak abych viděl na oba kurty. Oba zápasy začínaly od půl jedenácté. Katka zvolila delší rozehrávku a Bára se do ní v průběhu zapojila. Já jsem konečně po týdnu spal celou noc.
Ale čekaly nás nepříjemné soupeřky. Dříve skončila Katka Siniaková, která si poradila s Běloruskou Irynou Shymanovich 6:0 6:3. Katka s ní naposledy prohrála vloni na Summer Cupu v Leysinu, tak se jí zápas povedl. Schymanovich letos stoupá žebříčkem rychle vzhůru a od května hrála ve velké "euforii", kdy se jí hodně dařilo (finále ITF Offenbach, Roehampton), ale v srpnu hraje v útlumu, hodně kazí a nemá v sobě tu jiskru, kterou měla před dvěma měsíci. 
První set naprosto vypustila, pak si šla převléknout šaty a chvíli bojovala ve druhém setu, ale Katka jí nepustila lehkými chybami do hry, což bylo důležité. Pak přišel nějaký mix vyšších míčů od ní, ale to bylo vše. 
Mezitím Bára Krejčíková bojovala se Slovenkou Kristínou Schmiedlovou a ve druhém setu se více nadřela. V prvním setu byla aktivnější s kraťasy vedla hru a měla set 6:1. Ve druhém setu začala moc pasivně a Schmiedlová začala hrát výbornou délku úderů z kterých se nedalo nic "dělat". Za stavu 4:4 přišel break a následný game Bára dohrála na 6:4. 
Ve čtyřhře už jsou Siniaková-Krejčíková ve finále! Moc sil je to nestojí a vypadá to, že si u toho i odpočinou. V odpoledním zápase nedaly šanci Ostapenko, Ducu 6:2 6:1, soupeřky to sami vzdaly po pár gamech a nejvíc byla asi frustrovaná Ostapenko na kterou holky hrály "Austrálii". Ta to od nich ještě nezažila:), kdežto proti Ducu už holky hrály dvakrát. Variant je pořád dost, k tomu výborně mátly tělem i když nepřebíhaly u sítě. Ostapenko pak rovnou běželka na dvě hodiny tréninku bez pauzy. Na večer Bára zašla na masáž.
Zítra začíná semifinále v poledne! Siniaková hraje proti Srbské "střelnici" Jorovič, která se často po nepovedeném míči čertí. Krejčikovou čeká Paraguajka Campiz. 

No comments: