Tuesday, August 27, 2013

Night session v Repentigny v Kanadě

Obě holky postoupily do 3.kola dvouhry a čtyřhry. Katka Siniaková všechno odehrála v pondělí, když na kurtech v Rivest porazila Američanku M. Ruder-Hook 6:0 6:0 a v odpolední čtyřhře Krejčíková, Siniaková povolily soupeřkám uhrát pouze dva gamy. Jinak pondělek nebyl ničím vyjimečným, mělo jen pršet, tak organizátoři měli připravený program zápasů i do haly. 
Úterní den byl zajímavější. Bára Krejčíková měla zápas 2.kola až dnes večer, přímo night session od půl sedmé večer, tak celý den byl hodně roztahaný. Katka neměla vůbec zápas, tak jen trénovala. Celý den se musel více roztáhnout pro Báru. 
Příprava na night session
Já si vždycky vzpomenu na naše osvětlení u nás na Spartě. Kolikrát jsme ho vyzkoušeli, kolikrát jsme hráli pod světlama a těch odpovědí je nula krát. Světla hodně zkreslují a hraje se jiný tenis pod nima. Aspoň si to chce párkrát vyzkoušet během letní sezóny. Stmívá se u nás později, ale večerní zápasy pod světly se hrají v Itálii na Summer Cupu do 14let, v Klosters, na Floridě na Eddie Herr, Orange Bowl, US Open, v polské Poznani a na dalších místech. 
Den jsme natáhli a Bára šla trénovat až po obědě kolem třetí. Katka v poledne trénovala hodinu s Ostapenko. S ní jsou dobré tréninky, vysoké nasazení a vždy se chce vytáhnout. Bára se  rozehrála s Katkou na centru kurtu, kde se bude hrát zápas. Předtím si daly nohejbal proti Kanaďanům, které porazily 10:4. Po rozehrávce s Katkou si Bára ještě jede na hotel pro zápasové oblečení, my mezitím trénujeme hodinu s Katkou sami na tréninkových kurtech. Zaměření hodně v pohybu s častou změnou směru úderu.
Před zápasem krátce ještě mluvíme o soupeřce a pak se Bára už sama připravuje na zápas. Hraje proti domácí Kanaďance G.Liang a večer budou tribuny plné. Soupeřka byla nakonec nepříjemnější než jsme mysleli a Bára se musela hodně bránit a zbytečně se nechávala zatlačovat dozadu. 
K tomu po půl hodině zápasů pouštějí světla a šero postupně přechází v tmu. Bára nakonec zápas otáčí z 6:7 6:1 6:4. Ve třetím setu se za stavu 2:2 měnily míče a Bára neudržela servis a prohrála game 0:40, pak zase rebreak zpátky čistou hrou 40:0, 3:3 15:40, ale Bára dva gamy otočila po sobě a zvítězila po dvou a půl hodinách. Je deset večer a dojíždíme na hotel, kde si Bára veze sebou večeři. Ještě předtím, ale než se do ní dá, tak půl hodiny strečuje. 

Zítra už se hraje od 9:30 ráno! 

No comments: