Wednesday, August 7, 2013

Máme bronzové medaile na European Summer Cups "16" v Leysinu

Já bych řekl fantastické. Máme bronz !!!!! Středeční předpověď počasí přinesla do hor přeháňky a déšť, začátky zápasů se posunuly na devátou ráno. Poměrně chladné počasí s vytrvalým deštěm provázelo všechny zápasy a chvílemi to vypadalo, že se opravdu zápasy už přeruší a půjde se do haly. Halu bych tady v Leysinu nikomu nepřál. "Vyběhaný" koberec s rychlostí jako v Litvínově. 
Zápas o bronz Cze - Francie 2:1 
Petra Melounová bojovala o první bod s M. Yerolymos, ale první set nemohla najít rychlost se soupeřkou. Ve druhém setu se jí povedlo dostat Francouzku úhly ven z kurtu a otevřít si kurt a tím vybojovala druhý set. Ve třetím setu slibné dotažení z 2:3 40:15 se nepovedlo a soupeřka už byla ve vedení, které nepustila. 1:6 6:4 3:6. 
Simona Heinová se snažila o vyrovnání s Fionou Ferro, která je 36. na ITF. Ze včerejšího zápasu se opět "dostala" a dnes od začátku Ferro zasypávala útokem, kterému Ferro nestíhala. Simoně se dařilo hrát rychle a zakončovat míče, k čemuž přispívala i rychlost míčů. 6:4 6:3. 
Rozhodující čtyřhra a přednost tentokrát dostala dvojice Simona a Petra, která získala rozhodující bod. V takovém tempu co se hrálo se nestačily Francouzsky ani rozkoukat, holky střídaly za poklusu a neustálým pohybem a důrazem si za 55 minut šly podat ruce. 6:2 6:2. 
Vybojovali jsme bronz, což jsme moc nečekali a kvalifikovali jsme se na Mistrovství světa do Mexika!

Zlato si odvážejí opět Rusky, stříbro Maďarky a bronz my - Simona Heinova, Petra Melounová, Miriam Kolodziejová a kapitán Daniel Filjo. 
Čtvrté místo a "čokoládové" medaile mají Francouzky, u nás se říká "bramborové. Na pátém místě Slovenky a šestém Slovinky. Tyhle všechny týmy mají účast v Mexiku. Předposlední Angličanky a poslední Bělorusky, což je pro mě velké překvapení s Irinou Shymanovich, která dokázala v kvalifikaci porazit i Rusku Kasatkinu, ale v deblu nezískaly ani bod. 

No comments: