Sunday, August 4, 2013

Finále European Summer Cups „16“, ITF Junior Fed Cup by BNP Paribas

Švýcarsko, Leysin – Finálová část Mistrovství Evropy družstev do 16 let, která se hraje pod názvem European Summer Cups, Helvetie Cup. Jsme od soboty na místě a zítra to začíná. Šest týmů bude mít možnost se kvalifikovat na Mistrovství světa do San Luis Potosí v Mexiku, které se hraje poslední týden v září. 
My jsme dorazili v sobotu kolem 14 hodiny na místo a na večer jsme absolvovali lehčí trénink, aby se holky vyběhaly z únavy a zvykly si na nadmořskou výšku 1280m. Leysin všude propaguje Oxygene des Alpes, všude je čisto a klid od městského hluku. Hned vedle kurtů je hokejový stadion, kde se dají půjčit brusle a zabruslit si na ledě. To jsme vynechali :) 
V neděli se holky vyspaly do devíti ráno a dvakrát jsem zatrénovali. Mezi tréninky jsme odpočívali na hotelu, jelikož odpočinek je součástí trénování. Pár týmů dorazilo před námi v sobotu, nebo v noci a zbytek dojel v neděli těsně meetingem. Wifi máme pouze na recepci, což je hodně "otravné".
Z kvalifikačních zón postoupily  jako vítězové Rusko, Slovinsko, Slovensko, Maďarsko a finalisté Velká Británie, Francie, Bělorusko a Česká Republika. Z loňska obhajují vítězství Rusky. V pondělí se začíná  zahajovacím ceremoniálem a Petra Melounová byla vybrána, aby opět přečetla za všechny hráčky "slib" a poselství od Tennis Europe. 

No comments: