Saturday, June 8, 2013

S+K slaví titul z French Open 2013

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková si vezou z letošního French Open juniorek titul ze čtyřhry. Ve finále porazily Brazilsko-ekvádorskou dvojici Haddad Maia, Gonzalez 7:5 6:2. Soupeřky byly lépe připravený na australské postavení holek, ale přesto s tím měly problémy. Děvčata si vítězství zasloužila už jen proto, že vnesly do čtyřhry deblovější pojetí a změnu na kterou nikdo nebyl připraven hrát po celou dobu zápasu. Slavnostní vyhlášení na dvorci číslo dva, focení, květiny, rozhovor do Českého rozhlasu a pak už jen sprcha a oběd. 
Po obědě už skoro nikdo  moc nevnímal z nás, že holky vyhrály čtyřhru. V tenise běží všechno moc rychle a hodinu po vyhlášení, už člověk řeší další turnaj, transport, letenky a další. Tak snad si to holky ještě užijí a dojde jim později, že vyhrály na  French Open. Poděkování patří Jirkovi Fenclovi, jeho "atomovka" a postřehy holkám prospěly a jeho večerní gratulace potěšila. 
Škoda, že junioři nemají přístup na centr kurt. Chvíli jsme sledovali finále Sharapova-Williams na plátně obřího kurtu Suzanne Lenglen a pak jsme se všichni rozloučili. Katka odjela s rodiči do Disneylandu a my s Bárou jsme vyrazili do města ke cathedrale Notre Dame a Louvre. 
Večer jsme zašli na sushi na a pak brzy spát, protože jsme odjíděliž ve 4 ráno na letiště, kdy Bára odletěla sama přes Mnichov do Frankfurtu, kde zítra začíná ITF 1 turnaj a já odletěl sám dopoledne do Prahy...
... a Proč holky vyhrály ?? Holky si hodně navzájem sedly, dále Bára měla obrovskou chuť vyhrát, když jí to uniklo o vlásek v Austrálii, tam byla hodně smutná, zklamaná a dlouho se z toho dostávala. Tady si to užívala  a udržovala správnou pohodu na kurtě. K tomu se přidala Katka svou typickou bojovností a houževnatostí. Obě hrají dobře u sítě a nebojí se přebíhat.. Ve správný moment jsme "pokecali" s Jirkou Fenclem. Následné oživení hry nikdo nečekal a zaskočil ostatní páry. Bravo !!!! 
Belinda Benčič získala titul ve dvouhře, když ve finále porazila Antonii Lottner 6:2 6:4. Ve druhém setu Lottner vedla 0:3, ale Benčič se z toho vyhrabala zpátky. 

No comments: