Saturday, June 1, 2013

Roland Garros – První den

Dneska máme za sebou dlouhý den a na hotel jsme se dostali kolem deváté večer.  Dnešní tréninky nám vyšly bez chybně a hodně jsme toho nahráli. Od půl desáté do jedenácti v klubu Paris Jean Bouin, který je deset minut pěšky z areálu Roland Garros. 
Chvíli jsem sledoval trénink Vesnina, Makarova s Vesninou trénuje bývalý vynikající hráč Česnokov, kterému je kolem padesáti, ale pamatuji si jak dříve hrával Davis Cup proti nám ve Sportovní hale. Vesnina i Makarova se snažily hrát uvolněně dlouhé míče , hlavně délka úderů a metr nad sítí. Míč létal zlehka, žádná křeč. Tohle našim holkám chybí, někdy do toho dávají moc síly a tím kazí. Lehkost je důležitá.
Gábi Pantůčková si doběhla vyfasovat od Prince vybavení, stejně tak Bára Krejčíková od Babolatu a Katka Siniaková to nechává na další dny podle času s Wilsonem. Po obědě trénujeme už přímo v areálu Roland Garros, sice více než půl hodiny není možné, ale nakonec jsem strávil na kurtě 5 od 16-18 a s každým jsem si zahrál sám. Jen prohraná čopová sedmička s Pavlem Štaubertem mě mrzíJ. Ten má smůlu jelikož čeká jen na debla, tak se po areálu pohybuje pouze na lístek a na ten se do vnitřních prostorů areálu nedostává.
Holky odehrály za den dvě a půl hodiny z toho na Roland Garros hodinu. Kurty jsou každý jiný. Na jednom kurtě je málo antuky a je to jak na betonu a dalším je antuky hodně a míče létají pomalu. V průběhu tréninku nám přelítají holuby nízko nad kurtem a ruší tim docela hru. Odpoledne dorazili rodiče Katky a já měl před zápasem Petry Kvitové čas pokecat s Davidem Kotyzou. Trénovali jsme spolu v letech 2003-2005 v Prostějově.
V půl osmé večer je program na neděli. První zápas od 11:00 Krejčíková-Ucros z Kolumbie a pak dva zápasy ve třetí runde Siniakova-Kulichkova a Pantuckova-Kasatkina. Zítra makáme!

No comments: