Sunday, May 12, 2013

Sparťanky v kvalifikaci Sparta Prague Open 100 000´ ITF

V chladném a deštivém počasí začala sobotní kvalifikace a v ní několik Sparťanek změřilo síly. Ranní rozehrávky na několika kurtech a od jedenácti hodin začaly první zápasy. V pátek si Dominika Paterová zatrénovala v hale s Monicou Puig, která hraje hlavní soutěž.
Nejprve nastoupila na centrální dvorec naše Nina Holanová proti čtvrté nasazené Sandře Záhlavové a vůbec si nevedla špatně, sice výsledek 1:6 0:6 vypadá hodně krutě, ale herně mohly být sety 3:6 2:6. Nina  držela do stavu 1:4 vyrovnanou hru, ale zkušené hráčky ví, kdy jim stačí jen hrát a nechat hrát tu druhou, aby se vykazila. Juniorky na téhle úrovni moc spěchají k zakončení.
Vedle na kurtě číslo 1 hrála Nastiya Komardina s osmou nasazenou Švédkou Conny Perin. Ta s pomalým čopem si dělala na kurtě co chtěla, z pomalého  čopu pak výborně přecházela do prohozu, nebo chytrého lobu, přes backhandovou stranu Nasti! Na dlouhé výměny moc nedošlo a brzké chyby ukončily zápas 1:6 0:6.
Po Nině nastoupila na centr Dominika Paterová proti třetí nasazené Chorvatce Anně Vrjič. Ta v dešti hrála pouze backhand čop a neustále hrála Dominice kraťasy a tím jí psychicky unavovala po celý zápas. Škoda v závěru třetího setu se dalo vyhrát. Dominika vedla o game nahoru a při jednom podání Chorvatky byly i breaky, jedna, dvě šance a ty nebyly proměněny. Škoda!
Vedla na jedničce nastoupila Simona Heinová, která porazila další Chorvatku Karlu Popovič 6:3 7:6. Sice v dešti těžké míče Australian open přestaly létat ve druhém setu a chtělo více jít tělem do míče, ale Simona to zvládla, přesto, že vedla ve druhém setu 4:2 a pak nastal obrat na 4:5. Důležitě odservírovala následující gamu a v tiebreaku to zvládla. Následující den prošla „oheň“ na centrálním dvorci a dostala „lekci“ od přemožitelky Dominiky, Chorvatky Vrljič 1:6 0:6. Ta změnila hru o stoosmdesát stupňů a hrála rychle a atmosféra centr kurtu byla příliš silná pro Simonu, ale aspoň si tím prošla teď doma a do budoucna cenná zkušenost.
Poslední Tereza Jankovská v posledním zápase proti Rusce Marině Shamayko vybojovala zápas po třech hodinách a pod umělými světly 4:6 6:4 6:4, následují den už nestačila na Američanku Bernardu Peru 2:6 2:6. Ještě ráno pře rozehrávkou cítila Tereza kotník, který si podvrkla ve včerejším zápase.


V úterý začíná hlavní soutěže, k tomu Hana Mandlíková dorazila na Spartu se svými dětmi a během turnaje bude k dispozici našim hráčům. Nakonec se do hlavní soutěže probojovala Sandra Záhlavová.




No comments: