Saturday, April 6, 2013

Simona Heinová a Anastasiya Komardina mají titul z debla

Turnaj končí a my se přesouváme tři hodiny vlakem do akademie Juan Carlos Ferrero, která se nachází 60 km od Alicante a 160 Km od Valencie. Jízda vlakem nás čeká odpoledene a s předstihem jsme museli zakoupit jízdenky. Často jsou vlaky vyprodané a což všechny okolo z turnaje zaskočilo. Anna a Nina jedou už ve dvě odpoledne s Švýcarkami, protože musejí stihnout sign in do kvalifikace. My jedeme až v pět a do akademie dorazíme po osmé večer.
Můj parťak z pokoje Jurgen Windahl si pronajal auto na pět dní a vyrazili do Villeny, kde se nachází JCF akademie. V půjčovně měli jen malé golfy a Švéďáku je celkem pět, tak jsem zvědavý jak dorazí. Jurgen Windahl hrával výborně tenis a byl okolo 100.místa na ATP. Potkali jsme se, když jsem ho pozval na Republiku družstev, ještě kdysi za ČLTK.
Simona a Nastiya vyhrály čtyřhru. Ve finále se výborně doplňovaly na síti a zaslouženě zvítězily 6:0 7:5 nad Stoke, Vorobjova. Ve dvouhře to bylo horší. Nina Holanová podlehla Španělce Badoso ve čtvrtfinále, ale s předvedenou hrou ve dvou zápasech může být spokojená. Nastiya podlehla v semifinále taktéž Badoso, když vedla 5:2 v prvním setu. Děvčata, Anna Vrbenská trénovala a včera si dala zápas s Angličankou Rush a Simona dohrávala čtyřhru.
Po finále čtyřhry zbyl včera čas na „ město“, které jsme projeli vláčkem a pak jsme vyrazili na nedaleký hrad, který se tyčí nad městem. Děvčatům chybí kultura, tak je pěkné ji trochu rozšířit, když je čas po turnaji. Benicárlo hrad byl postaven v 15. století.
Cesta vlakem nakonec trvala kolem tří hodin. Španěle mají spousty času a všechno jim trvá dlouho. Člověk si pořád musí o něco říkat a pak připomínat, jestli dohodnutý čas platí, takhle jsme málem nestihli vlak, protože nás neměl ve čtyři odpoledne, kdo odvést na nádraží, přesto že to bylo domluvené. Takhle ty jejich siesty je stejně jednou přivedou k bankrotu. Večer jsme dorazili do akademie, Anna i Nina všechno zvládly samy a střetli jsme se s dalšími Sparťany v akademie JCF. 
O akademii zítra...

No comments: