Tuesday, April 2, 2013

Benicarlo začalo překvapením

Dneska musím začít na úvod opět stejnou větou jako minule. "Dneska mě Nina Holanová potěšila". Na úvod  turnaje se postarala o překvapení, když vyřadila zaslouženě třetí nasazenou Švýcarku Grimm 7:6 6:3. Zápas otočila z 2:5 v první setu a výhru si zasloužila. Přidala k tomu kvalitní výkon bez spěchu při úderech a taková výhra je pro ní určitě povzbuzením. Švýcarka Grimm vloni dvakrát potrápila Katku Siniakovou na turnajích a před měsícem ve Švýcarsku Petru Rohanovou.
Další zápasy už dobře nedopadly. Simona Heinová podlehla zarputilé Španělce 5:7 4:6, když jí chyběl větší klid při úderech. Stane se, ale musí se makat dále. Nastiya Komardina se ráno probudila s bolestí hlavy a žaludku, přesto zápas vyhrála 6:3 6:2. Odpoledne se holky nalosovaly proti sobě do čtyřhry.
Anna Vrbenská neprošla sítem španělské kvalifikace, když v pondělí podlehla Kazanové. Zápas se dal vyhrát, ale je otázka jestli Annu “nevyautoval” předešlý tříhodinový zápas o den dříve. Musí hodně přidat na kondici. “Jestli vyhrajete jeden těžký zápas a druhý den nemůžete hrát, protože máte unavené tělo, tak je to k ničemu a nikam se nedostanete. K vítězství turnaje je potřeba vyhrát minimálně pět zápasů a na to musí být tělo připravené”.
Klub je průměrný a organizace je komická. Nepřipravené rozdělení pokojů pro hráče, když se všichni museli vystěhovat ráno z pokojů a večer čekat na jejich přidělení, kdy nejmenší počet hráčů na pokoj je tři. Já nakonec vyfasoval na pokoj Švéda Jurgena Windahl s kterým se znám z turnajů. Řekl bych klika pro mě, protože Rumun a Ind neměli nikoho k sobě. 
Shuttle jezdí mezi hotelem a klubem pouze při počtu osmi lidí, k tomu řidič dělá ještě správce a vyplétače, tak má docela fofr. Dneska chudák píchnul kolo cestou do klubu, tak si ho Anna vyfotila při výměně pneumatiky. Hlavní rozhodčí je pouze jeden na osm kurtů a kancelář. Počasí nám přeje kolem 16-18 stupňů každý den.

No comments: