Sunday, March 24, 2013

V Umagu ve finále Bára Krejčíková - finále se neuskutečnilo

Do čtvrtfinále postoupil Pavel Štaubert, který ve 3.kole porazil Chorvata Biljšeka 6:3 7:6. Ve druhém setu se nechával příliš přetlačit, ale nakonec  druhý set vybojoval v tiebreaku. Nastiya Komardina nestačila na Maďarku Barzo, která byla po celý zápas lepší. Záda vydržely.
Nakonec z postup do finále se mohla radovat Bára Krejčíková, která ve čtvrtfinále porazila nepříjemnou Španělku Saru Sorribes Tormo 6:1 6:1. Španělka vloni vyhrála Mistrovství Evropy „16“ v Moskvě a hrála už jen ženské turnaje, kde je okolo 400. místa na WTA. Krejčíková zvládla zápas „bravurně“. Poté si poradila hladce s Ukrajinkou Helen Ploskina 6:1 6:2 a postoupila do finále. Špatné počasí odsunulo finále na pondělí, kdy dnes pořadatelé rozhodli finále nedohrát kvůli dalšímu dešti. 
Bez úplného bodu na ITF přijela Ruska Viktorie Kan, která z kvalifikace postoupila do finále. Kan už předloni hrála finále na Eddie Herr a vyhrála turnaje žen 10 000´. "Sem do Umagu si přijela jen tak zahrát zápasy". Gabriela Pantůčková s ni uhrála první set, stejně jako v roce 2009 v Loanu na Summer Cupu.
Pavel Štaubert ve čtvrtfinále podlehl prvnímu nasazenému N. Milojevič 5:7 2:6. Škoda, Pavel měl v první setu 5:4. My jsme poctivě trénovali a holky odehrály během tří dnů několik setu s Maďarkami, tak to považuji za dobrou přípravu na antuce před další Tour. 
Poslední večer před odjezdem nechyběl Challenge v podobě 6km běhu, který vyhrál Štauby, druhá Panty a já třetí, taky Nina se výborně držela. Ještě jeden Challenge překonali v týdnu sparťané skočili do ledového moře.:)

No comments: