Monday, March 18, 2013

Příprava v Umagu na ITF 1

První antukový turnaj ITF venku začíná tento týden v Umagu. V březnu ti nejlepší junioři směřují na jihoamerickou túru do Paraguae a Brazílie kde se hraje série turnajů kategorie ITF 1, ITF 1, ITF A nebo druhá půlka směřuje na betonové dvorce do Asie do Thajska, Indonésie a Malajsie, kde se hrají všechny kategorie ITF 1. Na Evropu zůstává pouze jediný turnaj ITF 1 v Umagu, kde je letos poměrně chladné počasí.
Od čtvrtka trénujeme venku a nahráváme 3 hodiny denně, k tomu prokládáme dvakrát denně posilovnu na strečink a posilování břicho, záda a expander. Musím říci, že se konečně hráči naučili expander používat. Teplota je kolem 5-10 stupňů a ten kdo je zvyklý běhat venku,tak ještě běhá. Simona Heinová si to užívá. Na hotelu je ještě bazén, tak každý večer Nastiya a Simona plavají. Na přípravu to vůbec není špatné. Hotel máme kolem 40,-Eur na osobu s polopenzí, jediné co chybí je wifi připojení.
Trénujeme hlavně co nejvíce úderů a pak "body". "Ten kdo bude mít nejvíce nahráno v tomto počasí, tak na tom bude lépe". V průběhu dní a turnaje přijde déšť  a tak opět opakuji, mít v “zádech“ co nejvíce úderů. Pavel Štaubert, Nastiya Komardina, Simona Heinová, Nina Holanová se připravují na Umag ITF 1. Včera jsme hráli body, které vyhráli Pavel s Ninou.
Pavel je rutinér, nezkazí míč a může hrát celý den. V posilovně si dává velké dávky na bench, na břicho a záda. Nastiya se vrací po zranění a spíš je to takový test, jestli vydrží zátěž. Simona je ve formě a vítězství na HMČR jí přidalo další sebevědomí. Nina se odráží ze čtyřher, které vyhrála naposledy. 

No comments: