Sunday, January 20, 2013

Krejčíková, Siniaková a Staněk ve 2.kole v Melbourne


V sobotu se začíná hrát první půlka pavouka. Zápasy začínají od 11 hodin a první dvě rundy mají automaticky trénink na „svém“ kurtě. Katka a Dominika budou hrát až v neděli , tak jen trénují dopoledne v Albrought parku. Odpoledne si zkusí zahrát v areálu na půl hodiny. Z hotelu jezdí každou půlhodinu bus přímo do areálu.
 Dneska začínají hrát Gábina Pantůčková a Bára Krejčíková, ale každá má zápas na jiném konci areálu ve stejnou dobu. Gábina na kurtě 8 a Bára na 22 . Rozehrávku volíme na osmičku, aby si Gábina více zvykla už vzhledem k tomu, že hraje proti domácí Australance Sáře Tomic, která je sestra Tomice, který bude hrát 3.kolo proti Federerovi.
Dušan mi pomáhá a je u zápasu Krejčíkové. Mě to nakonec taky vychází a vidím celý set 6:0, který bez obtíží vyhrává Bára. Já se potom přesunuji přes celý areál ke kurtu 8, který je na druhém konci. S akreditací to jde rychleji a nemusím procházet mezi davem lidí, ale skrz centr kurt se vyhýbám všem venku. Bára druhý set vyhrává 6:4, ale sama říká, že si to zkomplikovala zbytečně.
Gábina hraje proti Tomic po druhé za sebou během dvou týdnů. Před týdnem podlehla 6:7 ve třetím setu v Traralgonu. Kurt číslo 8 je zařazen mezi takzvané show kurty, kde je větší tribuna pro 500 lidí a hráči mohou využít jestřábí oko včetně juniorů. Gábi začíná skvěle a má set 6:2, sice se jí nedaří dostat Tomic do běhu, ale na první set to stačí. 
Ve druhém setu se karta obrací a Tomic hraje jeden winner za druhým 2:6. Třetí set, kdy se hraje už přes dvě hodiny, je vidět, že energie ubývá na obou stranách. Gábi obrací ze stavu 1:2 na 3:2 a hraje po větru a měla by mít výhodu, místo toho, ale v gamu při svém podání dělá tři dvojchyby a zápas za podpory diváků získává Tomic. Škoda, Gábi byla moc nervózní, ale zápas mohla "strhnout" na svou stranu.
V neděli nastupují do 1.kola další naši hráči. Robin Staněk si poradil s Číňanem Zhengem 6:3 6:4. Katka Siniaková vydřela postup proti Jihoafričance Hatting až 6:4 ve 3 setu. To měla 3:4 15:40 ve třetím setu, ale překvapení nedovolila. Na zápas se přišel podívat i Petr Pála kapitán Fed Cup týmu. Je dobré, že viděl naše hráče a zítra se vrací domů. Dominika Paterová proti Ellis Martens nenašla svou pohodu a klid. Zbytečně nervózně a svázaně hrající dělala mnoho chyb. Ve druhém setu to vypadalo ještě na obrat, ale nakonec Belgičanka dělala méně chyb.
Junioři mají přístup i mezi dospělé hráče, ale jídelnu mají oddělenou v Hisence aréně a je to nejslabší článek AO. Tady na Australian Open jsou tréninky otevřené i veřejnosti a tak na kurtech 16 a 17 trénují největší hvězdy turnaje, Sharapova, Azaranka, Williams, Federer, Ferrer.
Hodně lidí chodí sledovat jejich přípravu. Počasí je příjemné a na každém rohu je k mání opalovací krém proti slunci a faktorem 30. Naproti našemu hotelu je golf a za ním je se dá běhat kolem jezera 5 km a většinou tam každý večer zamířím. Kousek dále se jezdí Velká cena formule 1 v Melbourne.

V pondělí a v úterý se hrají 2.kola turnaje.

No comments: