Wednesday, January 16, 2013

V Traralgonu Siniaková v semifinále


Každé odpoledne běháme na hotel výklusem přes 5 km. Ten, kdo už není v soutěži, tak se dobrovolně přidává. Včera běžela Dominika, dneska Panty. Dneska jsme doběhli úsek za 23 minut. Panty nasadila hodně vysoké tempo a je vidět, že má hodně naběháno. Včera, ale Domča málem nedoběhla, v průběhu běhu jí nebylo “dobře” a místní zahrádkář jí chtěl přivést na hotel, ale nakonec to zvládla doběhnout sama.
Bárá už nenašla síly na boj s Lottner a statistika zápasu, kterou jsem dělal byla zbytečná. Výsledek 0:6 1:6 byl skoro bez boje.V turnaji toho má Bára hodně za sebou. K tomu se přidal natažený úpon a sval u kotníku, tak zbytek dne jen leduje. Domča má namoženou pravou ruku, tak dnes taktéž leduje a chodí za fyziem. 
Ostatní zápasy byly hodně zajímavé. Ostapenko podlehla Kanaďance Routliffe 6:7 6:7. O den dříve porazila Katku, dneska bylo vidět jak hraje nesoustředěně a kazí nahrané míče. Včera se snažila na maximum a dneska jí nic nefungovalo. Routliffe za stavu 5:2 ve druhém setu "zatuhla" a byla hodně pasivní. Toho ještě Ostapenko dokázala využít, a hrou vabank najednou vedla 6:5, přesto i druhý set v závěru vykazila.
Přemožitelka Gábiny z 1.kola Tomič je překvapivě až ve čtvrtfinále. Gábi s ní hrála 6:7 ve třetím setu. To bych moc nečekal, že dojde tak daleko. Docela hodně trápila Kazašku Danilinu. Brazilka Haddad Maia přehrává ve třech setech Kulichkovou, ta hraje hodně útočně, ale dá se s ní hrát přes forhend, který "loví" za tělem.

Ve čtyřhře Katka s Ferro překvapivě poráží Danilina, Kulichkova. Vydržely s nimi hrát rány a k tomu přidaly vynikající voleje u sítě. Závěrečný supertiebreak vyhrála sama Katka, která dokázala všechno strhnout na sebe. Škoda, že druhý den se nedařilo v semifinále proti Mertens, Soylu.
Je středa a balíme do Melbourne. Zítra ráno máme ještě trénink a ve 12 hodin jedeme autobusem 200km do Melbourne parku. Skoro dva týdny v Traralgonu nebyly špatné, přispěl tomu i Jeff. Majitel hotelu, který zajišťoval transport na kurty po celou dobu turnaje. Každého si pamatoval jménem a byl starostlivý. Z loňska si pamatuje Jirku Veselého, jak sebou vozí kromě raket i pálku na ping pong. J

No comments: