Friday, January 11, 2013

Australská příprava

Od úterý do pátku trénujeme s jasným cílem  připravit se na turnaj. Turnaj v Traralgonu se stále bere jako přípravný před Australian open. Ráno se probouzíme po celý týden brzy. Já většinou okolo  5 ráno, ostatní o hodinu později. Nejlépe je na tom Katka, která vydrží spát po celou dobu až do 9 ráno. Časový posun jí nedělá žádný problém a hodně rychle si zvyká i na trénování.
Každé ráno provádíme měření na EKG, které mám sebou zapůjčené z fakulty z Olomouce. Měření klimatických změn a vlivu zatížení na organismus. Měření probíhá v klidovém režimu, kdy sporttester snímá puls napojený  na program v počítači, který vše zaznamenává. Vše probíhá ráno ještě před snídaní, kdy je tělo odpočinuté a měření trvá kolem 12 minut. Dále se hodnotí kvalita spánku, ranní únava, psychické napětí, intenzita tréninku a délka trénování. Výsledky se zaznamenávají, ale vyhodnocení proběhne později.
Hotel je od kurtů  vzdálený 5 minut autem, přesto mezi tréninky zůstáváme v klubu, který postupně připravují na turnaj. Kurty jsou z jedné strany do kopce a z druhé dolů. Ve středu se značně mění počasí a je jen kolem 15 stupňů oproti 30 z předešlých dnů. Tréninky znehodnocuje silný vítr v kterém se hraje obtížně, ale jsem tady v dostatečném časovém předstihu si na vše zvyknout. Ve čtvrtek opět změna počasí a přichází opět 30 stupňů. Slunce je hodně silné a člověka hned spálí. Každý má na sobě hodně krémů.
Holky trénují mezi sebou. Katka Siniaková  a Bára Krejčíková začínají prvních pár dnů pozvolna. Každý má své individuální pocity a podle toho se trénuje. Naopak Dominika Paterová a Gábina Pantůčková chtějí hrát více od prvních dnů. Poslední dva dny před turnajem mixujeme tréninky a holky se domlouvají každá s někým jiným, většinou se spoluhráčkami ze čtyřhry. Dominika trénuje a hraje body s Natálií Vajdovou s kterou většinou hraje čtyřhry  po celý rok. Gábina se dává dohromady s Italkou Matteucci, která hraje obdobně a drží více míč ve hře.
Bára je domluvená s Ukrajinkou Korashvili. Ta přiletěla z Thajska, kde hrála turnaje žen a trénovala v prosinci celý měsíc. Katka střídá více hráček. Nejvíce lačná po tréninku s ní je Ostapenko. Ta je v tom chytrá a domlouvá se s těmi nejlepšími, aby si je obhlédla před turnajem. Další den hraje s Francouzskou Ferro a Kanaďankou Zhao. Většinou všichni chtějí hrát body před turnajem.
V pátek večer je los turnaje a na mítinku hráčů promlouvá rozhodčí turnaje, který upozorňuje všechny, že letos ITF bude více striktně dbát na to, aby se dodržoval limit 20 sekund mezi body a nepřetahoval se. Dále toaletní pauze, aby byla používána co nejméně a pouze v nutných případech. Rozhodčí působí v tomto projevu dost rázně.
Zítra začínáme.

No comments: