Saturday, December 1, 2012

Eddie Herr úspěchy Sparťanů


Je konec turnaje v IMG akademii v Bradentonu  a je čas se přesunout dolů do Miami. Eddie Herr navštívilo během týdne kolem 900 hráčů ve všech kategoriích do 12, 14, 16 a 18 let. Letos bylo ze strany pořadatelů sníženo startovní pole ze 128 na 64 hráčů v každém pavouku. Zájem byl obrovský a spousty hráčů se nedostalo do soutěže a zbyli v pozici náhradníků. Jednu výhodu to ale mělo, oproti loňsku se nehrálo do pozdních večerních hodin a začátky zápasů nezačínaly v půl osmé ráno, ale v devět.
Kateřina Siniaková vyhrála čtyřhru a probojovala se do semifinále dvouhry. Katka s Rakušankou s českou krví Barbarou Haas vyhrály čtyřhru, když ve finále zdolaly vítězky 3 juniorských Grandslamů Austrálian Open, Wimbledon a US Open Američanky Towsend, Adrews hladce 6:3 6:1. Jejich výkon byl ve finále bezchybný. Naprosto vymazaly soupeřky prohozy po lajnách a míči hranými pod nohy. Anastasiya Komardina se Švýcarkou Belindou Benčič skončily právě na raketách Američanek v semifinále těsně 5:7 6:7. Všechny tyto hráčky měly možnost společně trénovat na Spartě a „táhnout“ se vzájemně nahoru, i tak to bude v příštím roce na jaře.
Ve dvouhře Katka Siniaková postoupila do semifinále, kde podlehla Chorvatce Aně Konjuh 6:3 3:6 4:6, nebýt nataženého břišního svalu ve 2 setu, mohla zápas proti útočně hrající Chorvatce vyhrát. I tak těžké zápasy pomohly zlepšit hru našim hráčkám. Nastiya Komardina vyhrála 2 zápasy a o postup do čtvrtfinále se holky utkaly spolu. Skoro po 4 hodinách a po dvou odvrácených mečbolech šla dále Katka 3:6 7:5 6:4. Obě holky odehrály zápasy v pohodě a bylo vidět jak se obě dobře znají… Zápas byl o silné vůli obou a dále šla Katka díky aktivnější hře. Dominika Paterová narazila hned v 1.kole na první nasazenou Američanku Towsend, škoda že Domča nezjistila hned od začátku, že se dá hrát s každým. 1 set 0:6, ale pak se hra vyrovnala a dalo se hrát. Vyrovnaný 2set skončil 4:6.
Naši „14letí“, ale přesto o rok mladší Jakub Patyk a Patrik Rikl skončili hned v 1.kole. Rikl pro zranění a Patyk rychlostně nestíhal soupeři. Vždy mu poslední míček rychleji sklouznul k tělu a nestíhál reakcí nohou být lépe u míče. Ve čtyřhře překvapivě s korejským spoluhráčem C.Ho bude bojovat ve finále o vítězství. Cenná zkušenost pro Jakuba být ve finále čtyřhřy na Eddie Herr.
Lucie Kaňková a Tomáš Machač také pro ně cenná zkušenost hrát poprvé na takovémhle turnaji. Lucka doplatila na to , že v Evropě si první tři zápasy moc nezahraje, tady jí načapala hned ve 2.kole Korejka Sun 1:6 5:7. Tady se snaží uspět každý a moc lehkých zápasů se nenajde. Zkušenost pro Lucku určitě důležitá. Tomáš Machač postoupil do 3.kola, tam s více logy na čepici nemohl nastoupit do zápasů a prvních pár gemů se sháněla jiná čepice, která by vyhovovala pravidlům. Ve čtyřhře bude s Izraelcem bojovat zítra o vítězství. 

No comments: