Sunday, September 2, 2012

US Open - poslední Grandslam sezóny


Z Montrealu přilétáváme na domestic letiště La Guardie, které je blíže k Manhattanu. Je pátek večer a ulice města jsou zacpané. Oficiální hotel Grand Hyatt je na 42 ulici, přesně uprostřed Manhattanu a kousek od Time Square. Cestujeme společně s A. Ostapenko, která je celou cestu „otravná“. Na hotelu se k nám přidává Vašek Šafránek, který přiletěl do NY sám o tři dny dříve.
 V sobotu ráno jedeme autobusem na US Open, který jezdí každou půl hodinu od hotelu. Po akreditaci můžeme do areálu a míříme přes celý areál rovnou na tréninkové kurty, které jsou na druhém konci v parku. Potkáme se s Dominikou Paterovou a Jirkou Kulichem a domlouváme odpolední trénink. Katka Siniaková zatrénuje ještě jednu fázi navíc se Švédkou Petterson. Vaškovi spoluhráč nepřijde na trénink, tak hrajeme spolu. Je neuvěřitelné dusno a horko.
Na badge se dostáváme na všechny kurty včetně těch největších. Arthur Ashe je ten největší, opravdový „kotel“.  Vedle je hned druhý největší kurt Louise Amstronga, který je zároveň průchozí s Grand Stadium, kde Andrea Hlaváčková vyřadila ve čtvrtek Marii Kirilenko.
Junioři mají společnou jídelnu s „hráči“, jen šatny a zázemí mají na zadních kurtech Billy Jean King. Večer je losován, kde se dozvíme, že nikdo z našich hrát a v neděli nebude. V pondělí nastupují do 1.kola Siniakova s Haas a Paterová s nasazenou Američankou Scholl. Vašek  Šafránek má na úvod Rusa. Co je mizerné je, že na hotelu není wifi internet.K tomu snídaně taky chybějí a každé ráno musíme do Starbucksu.

No comments: