Saturday, August 4, 2012

Summer Cup „16“ úspěšný postup !


Ihned po návratu z Moskvy jsme se vydali do Rakovníka, na kvalifikační skupinu ME družstev do 16 let. Holky počítají zranění a trénujeme hodně zvolna. Náročný program je znát. V úterý hrajem jen 2x po hodině na udržení v tempu Postupují jen dva týmy a nejlepší je vyhrát skupin, abychom byli nasazení ve finále ve Švýcarsku. V úterý je losování, moc se nám nechtělo hrát s Francií, 2 roky staré rány se hojí pozvolna.Tenkrát jsme s nimi prohráli o postup. Jsme první nasazený. 
Ve středu porážíme Švýcarsko 2-1 až v rozhodující čtyřhře. Po dvouhrách bylo 1-1, když Siniaková vyhrála 6:1 7:6 s Grim, s kterou hrála před týdnem v Moskvě. Roučková hrála moc s chybami a prohrála 2:6 3:6. Ve čtyřhře mistryně Evropy ve čtyřhře Siniaková, Roučková získaly rozhodující bod.
Ve čtvrtek proti Slovinkám, dělám změnu a dvouhry jde Sandra Mateková proti Potočník. Moc se to nevydařilo Sandra byla moc ztuhlá, k tomu Potočník hrála hodně rychle a svými chybami moc "nepomohla" Sandře. Siniaková opět získává bod vítězstvím proti Pislak, ta první 4 gamy zahrála hodně slušně, takhle jsem jí neviděl ještě hrát. Do čtyřhry opět Siniaková, Roučková proti Potočník, Pislak a 1 set 5:7. Teče nám „ do bot“, ale Slovinky sami nevěří, že vedou. Zbylé dva sety vyhráváme 6:1 6:2 a jsme ve finále.
V pátek už máme postup zajištěný, ale ve Švýcarsku chceme být nasazený a vyhnout se tak vítězným týmům z dalších kvalifikačních skupin. Věřím, že proti Bělorusku vyhrajeme po dvouhrách a čtyřhra nebude. Roučková prohrává 1 set, ale zbylé vybojuje 6:2 6:2, vyhrát zápas ve 3 setech, by jí mohlo pomoci. Siniaková hraje se Shymanovich dobrý zápas, když ke konci 1 setu se více vtlačí do kurtu, začne hrát ihned rychleji, 7:6 6:3. Vítězíme 2-0 nad Běloruskem.
V sobotu ráno vyjíždíme na finále Summer Cupu do švýcarského Leysinu. Autem tam dojíždíme za 9 hodin a ve 2 jsme ubytovaný na hotelu. Máme den a půl na oddech a přípravu na finále!

No comments: