Wednesday, August 29, 2012

Night session v Montrealu ITF 1

Rodinná atmosféra turnaje je nádherná a večerní zápasy jsou fantastické. Všichni se starají o turnaj a nikdo nemá s ničím problém. Dlouho jsem nezažil takovou příjemnou atmosféru na turnaji, kde se nespěchá a vládne pohoda. Místní si umí turnaj užít a večerní zápasy začínají od 19hod večer pod umělým osvětlením. Na kurtě nechybí lajnový rozhodčí a sběrači míčů. Místní televize přenáší večerní zápasy na místním kanálu a do hlediště centrálního kurtu zavítá hodně lidí.
Hodně příjemné jsou tréninkové kurty, kde se nikdo netlačí a může opravdu každý trénovat  v klidu podle potřeby. Naprosto ideální před US Open.! Společných tréninků je dost a k tomu opravdu přeje počasí, každý den je nepřetržitě po celý týden 25-30 stupňů, ale občas se projevuje vyšší vlhkost. Větší nebezpečí je vnitřní klimatizace v budovách, kde je poměrně chladno. Na pokoji vůbec nemáme klimatizace puštěnou.
Turnaj je v půlce a zítra se hrají čtvrtfinálové zápasy. Katka Siniaková v pondělí porazila v klidu Američanku 6:1 6:3 , dnes o postup mezi osm nejlepších bojovala s Turkyní Ipek Soylu. Přes pasivní 1 set, kdy hrála krátce bez tlaku, dokázala ve 2 setu z 0:2 přidat a zrychlit hru přes bekhend po lajně a zvítězila 3:6 6:2 6:3. Poslední zápas hrály spolu holky ve finále v JAR na ITF 2. Ipek vylepšila hodně forhend a pohyb do kolen. Výrazná změna je v její psychice, během půl roku přestala být labilnější a „ nefňuká“, když se jí nedaří.
Středeční zápas dne byl určitě Belinda Benčič – Aljona Ostapenko , obě hráčky 97´. Aljona před příjezdem do Kanady trénovala v Mourataglu Academy, kde si zasparingovala s Martinou Hingis. Belinda měla výborně rozehraný zápas, kdy nepustila Aljonu k ničemu, nakonec se svým důrazem prosadila Ostapenko 0:6 7:5 6:3.
Včera večer hrál taky Elias Ymer zápas night session, bohužel prohrál s nasazeným Francouzem Coueced 6:7 ve 3 setu. Dnešní večerní zápas hrála Kanaďanka F. Abanda s O. Korashvili. Plné tribuny byli na straně domácí Kanaďanky. Ta vyhrála 6:3 6:2. Hodně využívala k tlaku return druhého servisu a tím diktoval tempy hry.
Na US open se pomalu hráči už přesouvají, ti co hrají kvalifikaci, tak letí dnes, nebo zítra. Ti co jsou v hlavní, tak letí v pátek. 

No comments: