Saturday, August 25, 2012

Canadian Open Junior Championships ITF 1

Příprava před juniorským US Open směřuje na severoamerický kontinent do Kanady. Poblíž Montrealu se hraje turnaj kategorie ITF 1, kde zahajujeme přípravu na US Open. Středeční přesun z Prahy se neobešel bez obtíží, drobné zádrhele cestou na letiště a odlétáme z Prahy přes Paříž. Večer po 19 hodině odlétáme z Paříže do Montrealu, ale náš let je po 2 hodinách letu nad oceánem přerušen a vrácen zpět pro poruchu letadla do Paříže.
 "Ne moc příjemný pocit na začátek cesty". U pobřeží Francie kroužíme pořád dokola, dokud piloti nevypustí značnou část paliva, která je vypouštěna z křídel letadla, abychom mohli bezpečně přistát. Po přistání zůstáváme v letadle a čekáme 2 hodiny, než je letadlo opraveno a  z celkovým zpožděním 4 hodiny a nakonec odlétáme tím samým strojem. Těsně před přistáním v Montrealu nám kapitán oznamuje, že se jednalo o poruchu čidla na měření rychlosti větru, bouřek a radaru.
Po půlnoci místního času na nás čekají ještě organizátoři turnaje a odvážejí nás 40min do hotelu Super8. Opět turnaj pomáhají spolupořádat dobrovolníci a nadšenci z místního města Repentigny. Časový posun je 6 hodin od Prahy a ráno se probouzíme brzy. Máme 3-4 dny na přípravu, ostrý start turnaje začíná v neděli, pro nasazené v pondělí. Shuttle jezdí kdykoliv z hotelu na tenis a obráceně. Všechno funguje výborně. V hlavním klubu je 5 kurtů s centrálním dvorcem a veškerým zázemím.
Betonový kurt je rychlejší kolem základní lajny. Ve čtvrtek Katka Siniaková trénuje dopoledne s Rakušankou Babsi Haas, která je zde s Jardou Bulantem, odpoledne s Polkou Z. Maciejevskou. V pátek s Belgičankou E. Mertens a odpoledne s Chorvatkou A. Lekaj. Sobota opět s Mertens a s Haas. Na neděli jsme domluvili už jen jednou s Belindou Benčič. Den před zápasem volíme volnější trénink, přeci jenom hrát na betonu je náročnější na pohyb a nohy by měli jít do zápasu trochu odpočatější. 
Střídání spoluhráček je výborné a tréninky jsou ve výborném nasazení. Většinou se domlouváme na delší rozehrávce, hrání od sítě, až po hraní do crossu. Vždy půl hodiny se hraje servis-return a body. Je hodně kurtů, trénuje se na dvou dalších public kurtech a hráči se netlačí ve 4 na jednom kurtě. Počasí přeje, je kolem 30 stupňů, dneska byla jen větší vlhkost okolo 36 %.
Zítra začíná 1.kolo. Do čtvrtfinále se hraje bez rozhodčích, přitom by se měly měnit nové míče po 7 a 9 gamech jako na US Openu. Na centrálním dvorci se budou hrát i večerní zápasy pod umělým osvětlením. To se nás snad zatím netýká, měli by dávat přednost Kanaďanům. Zatím nejhorší jsou snídaně na hotelu, vše je sladké, tousty, muffiny, vafle, nic jiného.

No comments: