Saturday, July 28, 2012

Siniaková-Roučková mistryněmi Evropy v Moskvě


Fantastický úspěch získaly Siniaková- Roučková ve čtyřhře, když v sobotním finále porazily Ukrajinky Kalinina, Sliusar 2:6 7:5 10:8 v supertiebreaku. O den dříve vyhrály další supertiebreak v semifinále proti Běloruskám 4:6 6:0 10:7. Kristýna se musela podřídit čtyřhře a ušetřit svá zranění, proto v pátek skrečovala zápasy v útěše, což se samozřejmě nelíbilo Běloruskám. 
Ve finále proti Ukrajinkám začaly holky hodně pomalu a nechávaly se zatlačit, k tomu nebyly schopný vzít servis slabší Ukrajince Sliusar. Nakonec se to podařilo ve 2 setu, kdy začaly naše holky více riskovat a hrát debla ze sítě. Najednou se Ukrajinky zatáhly a přestaly si věřit. V supertiebreaku byl dobrý začátek a vedení 4:2, které se otočilo na 4:7 a 5:8. Nakonec se to podařilo vybojovat, když nabídnutou šanci Ukrajinek využili, nejprve Sliusar dala debla a pak následný nahraný volej skončil v síti. Nabídnutou šanci Siniaková, Roučková využily.
Ve dvouhrách se hrály výborné zápasy. Kateřina Siniaková vybojovala zápas s A. Ostapenko 2:6 7:6 6:4, Ostapenko set a půl byla útočnější a lepší, ale koncovku 2 setu Katka vydřela, chytila výborně i začátek 3 setu a vedení 3:0 a 5:2. V semifinále jí byl za vydřený zápas s Ostapenko odměnou lehčí zápas s Italkou J. Pairone 6:2 6:2. Italka byla už hodně „vyčichlá“, a jejího hecování jsme se nedočkaly, byla až moc smířená, že nevyhraje.
Ve druhém semifinále Veronika Kudermentová bojovala s pasivní Španělkou Sarou Sorribes Torno, ale rychlou hru zvládala pouze 1 set, ve kterém podlehla 6:7 a pak 1:6. Kudermentova sehrála vynikající zápas ve 3.kole s 1 nasazenou Annou Konjuh. Hrálo se 4 hodiny ve velkém vedru a vyhrála Kudermentova 3:6 7:6 7:6. Hodně rozhodoval return, do kterého obě hráčky nastupovaly  uhrát ihned bod a čisté zakončení míčů. Hodně velká fyzická převaha je u těchto nejlepších hráček znát.

Zítra finále Siniaková-Sorribes Torno

No comments: