Wednesday, July 25, 2012

Mistrovství Evropy „16“ v Moskvě

Je středa a Mistrovství Evropy jednotlivců do 16 let je v půlce. Organizace turnaje je fantastická, od hotelů až po jídlo i transport. První noc jsme strávili v Intercontinental hotelu blízkosti Rudého náměstí, tím i byla vhodná příležitost vyrazit se podívat po Moskvě. 
Na další zbytek dnů jsme se přesunuli do hotel Renaissance blíže k tenisovým kurtům. Jídlo je vynikající, každý si může dát co chce, od ryb, kuřecího masa, zeleninu, desertů, ovoce. Nikdo nekouká a nepočítá , kdo co si dá. Transport na hotel jezdí každou hodinu po celý den. Trochu "srandovní", protože nás vozí velký autobus pro 70 lidí a zrovna v pondělí v 18:00 hodinách nás sedělo v autobuse pouze 3 trenéři. Rusové se chtějí vždy vytáhnout a na organizaci nešetří.
V areálu se hraje na 10 kurtech, které jsou ale nejslabší stránkou turnaje. Hodně kloužou a pokropené vydrží jen čtvrt hodiny. Turnaj řídí Belgičan Marc Hendriexc s kterým se znám od roku 2004 od turnaje v Hasseltu. Z našich hrají Katka Siniaková , Kristýna Roučková obě ročník 96, z kluků Pavel Štaubert a Jarda Vondrášek, ale kluci dnes už odletěli domů.
Turnaj z pohledu holek
Druha nasazená Katka Siniaková bude zítra hrát o postup do čtvrtfinále s Bulharkou Zlatanovou. Kristýna Roučková se pořád hledá a dohání manko po zranění. Zápas v 1 .kole nedopadl podle představ, nicméně se snaží v útěše odehrát tréninkové zápasy, které potřebuje jako sůl. Dneska večer holky porazily ve čtyřhře Španělky 7:6 7:5, zápas byl vyrovnaný až dokonce. Španělka Sorribes Torno celý zápas hecovala svoji spoluhráčku, jako opravdový leader. 
Z holek dorazilo spousta dobrých hráček jak z ročníku 96, tak i 97. První nasazená je Konjuh (97´), která hrála finále čtyřhry ve Wimbledonu. Katka Siniaková je 5. na světě na ITF, Ruska Kulichkova je 3. Španělka Sorribes (96´) nehraje juniorský turnaje, ale má WTA žebříček 600. Dneska sehrála vynikající zápas s F. Ferro (97´) 6:7 6:1 6:1. Ferro nehrála vůbec špatně. 
Další hráčky Ostapenko, Kudermentova, Silich, Kasatkina, Kalinina patří na ITF do stovky. Italka  Piarone vyřadila další francouzsku E. Cascino, která před dvěma lety patřila mezi nejlepší, ale časy se mění. Pamatuji taky Izraelku V. Patyuk, která snad neprohrála zápas do 14 let, zde skončila hned v 1.kole na raketě  Kalinině. 
Od čtvrtfinále začnou opravdový zápasy. Ale někteří si zahrají už zítra. Konjuh-Kudermentova, nebo Ostapenko- Silich. Co hrají hráčky- vysoké tempo v nasazení, lehké chyby se trestají, volný míč znamená dárek pro soupeřku. Stabilní servis a umět zakončit finální úder, return musí být vynikající a dokonalá fyzická připravenost. Pozitivní myšlení a zakrytí vlastních emocí. Zde žádné pobrekávání nepatří !

No comments: