Sunday, July 29, 2012

Kateřina Siniaková vicemistryně Evropy do 16 let

V neděli od 10:30 začíná finále mezi naší Siniakovou a Španělkou Sorribes Torno. Ta už zde vloni hrála finále. Z hotelu jsme odhlášený a po finále máme rovnou zajištěný transport na letiště Sherementevo.
Jelikož některé týmy, které hrají Summer Cup Zonu v Petersburgu odjíždí až v pondělí, tak na finále dorazilo docela dost holek, se podívat. Během turnaje bylo vidět, jak se ti nejlepší chodí sledovat navzájem. Kalinina si nenechá ujít žádný zápas svých možných soupeřek, to samé Ostapenko. Dohrají svůj zápas a jdou sledovat zápasy ostatních. Z jiných chyb se učí a lépe jsou připraveni na své rivalky.
Sorribes Torno hraje hodně v obraně, umí prokládat údery čopem a má docela cit proto, když vidí, že se soupeřka natahuje k míči, tak automaticky si vyráží dopředu pro volej. Katka si vše musí uhrávat sama a daří se jí riskovat a zakončovat, vede 4:2. Ale jít do každého míče se pořád nedaří a tím malinko sebe dostává pod tlak. Španělka nakonec „urvala „ set 4:6 pro sebe. Ve 2 setu přichází změna od Katky. Více chodí zakončovat na síť a najednou vede. Sorribes je pod tlakem a nedaří se jí z toho dost. Katka vede 3:1, ale chtělo u toho vydržet déle, opět přichází obrat na 3:6. Turnaj dopadl dobře. V náročné sezóně se finále na ME počítá. K tomu o den dříve zlaté medaile ze čtyřhry.
Vyhlášení vítězů a finalistů probíhá rychle. Nakonec jsme díky holkám vyhrály i pohár národů za zisk zlaté a stříbrné medaile. Ale bylo to o fous se Švédském. Za hodinu na letišti a večer v 19 hodin už doma. V pondělí nás čeká, ale přemístění na ME družstev Summer Cup v Rakovníku. Náročný program a počítáme i naše zranění. 

No comments: