Wednesday, July 4, 2012

Deštivé Wimbledonské dny


V sobotu odehrávají junioři první půlku zápasů, druhá část se hraje až v pondělí. V prvním týdnu zůstává tradiční volna neděle a my můžeme (junioři) trénovat pouze do 15.00 po 40 minutách v areálu Wimbledonu. 
Z našich hraje v sobotu jen Vašek Šafránek a ostatní v pondělí. Do 2.kola postupují jak Siniaková, tak i Krejčíková. Z holek nakonec  postoupila do 3.kola pouze Siniaková. Bára Krejčíková podlehla ve vyrovnané hře pozdější vítězce Kanaďance E. Bouchard. Katka Siniaková vyřadila S. Sandler a A. Mcphilips a podlehla ve 3 setech Sharipové. Co je nejvíce otravný je déšť, který je od soboty do středy každý den a nutí rozehrané zápasy neustále přerušovat. 
 Dopoledne sledujeme tréninky hráčů na horních kurtech. Maria Sharapova hodně piluje return, kterému věnuje v závěru kolem půl hodiny.  Žádný spěch, vždy se na každý míč připraví a není to v žádném hektickém tempu. Před tím trénovala forhendy z rohu s pozdějším dohráváním winnerů. 
Viktoria Azaranka zase cvičí často finální úder s liftovaným volejem, vždy zahrává 2 míče a vrací se chůzí tři kroky před základní lajnu  do kurtu. To pak prokládá údery ze základní čáry s náběhem k sítí.
 Agniezska Radwanska hodně hraje ze „zadu“ a servis piluje hodně ven z kurtu s rotací.  Serena Williams kolem které procházíme mluví plynule francouzsky, což asi ví málo lidí.  Andy Murray se koncentruje na každý míč, který odehraje a z rohu ho pozoruje Ivan Lendl. Na Rogera Federera se nemá cenu chodit dívat, většinou během turnajů trénuje na půl plynu  a jen pro cit na balon.
Musím taky připomenout, že jsme se potkali  Františka Zlesáka, s kterým se výborně povídá o tenise! Na 8 týdnů cestuje jako trenér s ITF teamem po turnajích.. Měl na starosti 8 holek  namixované z Jižní Ameriky, Afriky, ale i východní Evropy. V půlce týdne máme lístky na centr kurt, kde hraje Kvitová s Williams.  

No comments: